Μητσοτάκης από Κοζάνη: Στόχος να αντικατασταθούν όσες θέσεις χάθηκαν από την απολιγνιτοποίηση

Το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Δυτική Μακεδονία, παρουσίασε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη.
Σκοπός του σχεδίου, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι να αντικατασταθούν όσες θέσεις εργασίας χάθηκαν απο την απολιγνιτοποίηση, να αντικατασταθούν απο νέες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.
Να δοθεί, ορατότητα και προοπτική για την περιοχή, τους νέους και τις επιχειρήσεις.
«Δίνουμε έμφαση και σε έργα υποδομών στην περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τόνιζοντας ότι λαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την διασυνδεσιμότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση «Δίκαιη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στη Δ. Μακεδονία, στη νέα εποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πολλοί εργάστηκαν για να μπορούμε να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μιλάμε με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και πράγματι το σχέδιο αυτό έχει έναν κύριο στόχο, έναν κεντρικό σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία πολλών νέων καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης που θα υποκαταστήσουν την απώλεια των θέσεων εργασίας που η απολιγνιτοποίηση αναπόφευκτα προκάλεσε στην περιοχή σας».
Επιπλέον πρόσθεσε «θυμάμαι όταν πρωτομίλησα για την πολιτική της χώρας για την απεξάρτηση από τον λιγνίτη, έγινε για πρώτη φορά το 2019, μια πολιτική απόφαση δύσκολη, τολμηρή, η οποία όμως έπρεπε να συνοδευτεί αναπόφευκτα από ένα τέτοιο σχέδιο, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε στη Δυτική Μακεδονία πρωτίστως, αλλά και στην και στη Μεγαλόπολη, ορατότητα και προοπτική, κυρίως για τα νέα παιδιά, αλλά πρωτίστως για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας εδώ στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.
Και πιστεύω ότι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Δεν θα πω αισιόδοξοι, αλλά πιο αισιόδοξοι σε σχέση με το πού βρισκόμασταν πριν από ένα χρόνο. Το πρόγραμμα έχει τρέξει πολύ γρήγορα, παρουσίασε ο Νίκος (σ.σ. Παπαθανάσης) τις ωφελημένες επιχειρήσεις από τους διάφορους πυλώνες του προγράμματος. Μόνο αυτές οι δράσεις θα δημιουργήσουν παραπάνω από δυόμισι χιλιάδες θέσεις εργασίας και προφανώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, διότι φιλοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και άλλες σημαντικές μεγάλες επενδύσεις έτσι ώστε όχι μόνο να αναπληρώσουμε το κενό των χαμένων θέσεων εργασίας, αλλά πραγματικά να μπορέσουμε να καταστήσουμε τη Δυτική Μακεδονία έναν πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας».