Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Η Ευρώπη να γίνει εργαστήριο ανάπτυξης»

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Ευρώπη είναι να γίνει εργαστήριο ανάπτυξης. Πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ στη Βαλένθια σε καιρούς αβεβαιότητας και ασυνέχειας και νομίζω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των καιρών η σταθερότητα που προσφέρει το ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα γίνεται εξαιρετικά σημαντική. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το κόμμα του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι η Νέα Δημοκρατία. Φυσικά αποτελεί πυλώνα πολιτικής σταθερότητας και παράγωγο οικονομικής ευημερίας για τη δική μου χώρα, για την Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να μην είναι πια ένα εργοστάσιο νέων κανόνων και να αρχίσει να είναι ένα εργαστήριο ανάπτυξης.
«Οι μεταρρυθμίσεις πραγματικά φέρνουν ευημερία. Το παράδειγμα της χώρας μου είναι χαρακτηριστικό: Είμασταν το αποπαίδι της κρίσης και τώρα είμαστε απο τις πλέον απαντυσσόμενες οικονομίες στη Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τη δική της αμυντική βιομηχανία.
«Σκοπός μας είναι η μείωση των εξαρτήσεων και όχι η διαιώνησή τους. Ενώ ενδυναμώνουμε την άμυνα πρπεπει να αδράξουμε την ευκαιρεία για επαναπροσδιορισμό στο χώρο» ανέφερε.
«Πάντοτε ως Ελλάδα ήταν ένθερμος υποστηρικτής της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης εντός του ΝΑΤΟ. Το έχουμε πράξει εδώ και έτη», σημειωσε ο πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ της στο κομμάτι της άμυνας, ακόμη και κατά τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης χρέους. Τώρα δαπανούμε πάνω από το 3% του ΑΕΠ μας στην άμυνα. Δεσμευόμαστε για 25 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα έτη για να εφαρμόσουμε τον πιο δραστικό μετασχηματισμό στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεών μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δεσμοί μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι σημαντικοί και δεν θα σπάσουν παρά τις αναταράξεις, υπογραμμίζοντας ότι οι διατλαντικές σχέσεις πρέπει να εξελιχθούν και ότι «πρέπει να τις προσεγγίσουμε απο θεσή ισχύως».