Μπελέρης για εκλογές σε Αλβανία: Εκλέγεται ο Βαγγέλης Ντούλες – Πιθανότητες και για δεύτερο βουλευτή

Για την εκπροσώπηση των μειονοτικών βουλευτών στη νέα βουλή της Αλβανίας η οποία θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντης Μπελέρης.
Μιλώντας στο ΕΡΤNews o Φρέντης Μπελέρης δήλωσε ότι συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών κατοίκων της Χειμάρρας που διεκδικούν εκπροσώπηση στο νέο κοινοβούλιο ήταν μεγάλη.
Απομένουν άλλα 13 εκλογικά τμήματα για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων εκεί.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Σαλί Μπερίσα κερδίζει τρεις περιφέρειες στο βορρά της Αλβανίας και όλη η υπόλοιπη Αλβανία έχει το χρώμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Στη Χειμάρρα δεν υπάρχει η κατάσταση που είναι στην υπόλοιπη Αλβανία. Εδώ αντιπολίτευση και συμπολίτευση είναι περίπου στα ίδια. Ως ελληνική εθνική μειονότητα εκλέγουμε έναν βουλευτή, τον Βαγγέλη Ντούλε.
Και αν η αντιπολίτευση ενωμένη βγάλει στην περιφέρεια Αυλώνας 5 αντί για 4 που θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο, ο 5ος πάλι θα είναι ο Πέτρος Γκικουρίας, ένας ομογενής.
Το λυπηρό είναι ότι το κόμμα του κυρίου Ράμα δυστυχώς δεν έχει κανέναν ομογενή βουλευτή στην περιφέρεια Αυλώνας, οπότε ελπίζουμε να βγει ο κ. Γκικουρίας» είπε ο ευρωβουλευτής.