Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή – Μήνυση συγγενών και πολιτών

Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε την Τρίτη (13/5) στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στον απόηχο των πορισμάτων του ΕΜΠ για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η δικογραφία ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/5) από τον α’ αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη και αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, τον τέως υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Βασίλειο Οικονόμου και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Υποδομών, του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών Νίκο Ταχιάο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση 370 συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και άλλων πολιτών.