Πολιτική

Μαρινάκης στο CNN Greece: Με κάθε παρέμβαση του πρωθυπουργού, η Ελλάδα ισχυροποιείται

Μόνος στόχος των παρεμβάσεων και τις πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να ισχυροποιειται η Ελλάδα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινάκης μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2019 μέχρι σήμερα κινείται με αυτόν μόνο τον στόχο: να μεγαλώσει ουσιαστικά η χώρα. Είναι το εντελώς αντίθετο του ψευτο-πατριώτη, όπως λένε πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να πάρουν αυτό τον τίτλο του πατριώτη ως μονοπώλιο. Δεν ανήκει σε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάπτυξης, την ευρωπαϊκή Άμυνα, την πανδημία, για να σταματήσουν οι στρεβλώσεις στην χονδρική τιμή της ενέργειας, αλλά και τώρα με τους δασμούς των ΗΠΑ.

Μεγάλος στρατηγικός μας σύμμαχος οι ΗΠΑ

Ειδικά για τις ΗΠΑ ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως πρόκειται για έναν μεγάλο στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας και σε αυτή τη σχέση επενδύει η κυβέρνηση.

«Επενδύουμε σε αυτή την σχέση, κινούμαστε όμως και συνολικά ως ένα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουμε στο τέλος της ημέρας οι αποφάσεις που λαμβάνονται να βελτιώνουν τις ζωές των πολιτών. Γιατί καλά τα μακροοικονομικά, αλλά πολύ μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά τα οποία αντιλαμβάνονται οι πολίτες στη ζωή τους», σημείωσε.

Για τη βόμβα στα γραφεία της Hellenic Train

Για την έκρηξη στα γραφεία της Hellenic Train ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πέραν της αυτονόητης καταδικης, θα πρέπει να προβληματιστούν όσοι «σπέρνουν μίσος και τοξικότητα» και πολλαπλασιάζουν την οργή των πολιτών.

Πρόσθεσε πως ειδικά το τελευταίο δίμηνο σύσσωμη η αντιπολίτευση καλλιέργησε διάφορες θεωρίες «με κωδική ονομασία ‘’Συγκάλυψη’’, για να συκοφαντήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν ένα κλίμα τοξικότητας στην κοινωνία».

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως δουλειά της κυβέρνησης είναι το «ποτέ ξανά» και γι αυτό προχωρά όλο και πιο γρήγορα για πιο ασφαλή τρένα. «Έχουν γίνει πράγματα από το 2023 μέχρι σήμερα. Το 2025 πρέπει όμως να γίνουν πολλά παραπάνω. Τα έχουν προαναγγείλει και από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου από το 2025 μέχρι το 2027. Λίγα λόγια, Πολλή δουλειά».

Related Articles

Back to top button