Πολιτική

Στο Υπ. Παιδείας ο Πρωθυπουργός – «Προχωρούν 10.000 προσληψεις εκπαιδευτικών»

Μία εβδομάδα γεμάτη με ανακοινώσεις που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, με απτές αλλαγές και ενισχύσεις κλείνει για την Κυβέρνηση με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας.

Γαλάζιες πηγές υπογραμμίζουν πως η Κυβέρνηση προχωρά σε επιπλέον διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως οι ανάγκες των σχολείων ενώ ήδη έχουν προηγηθεί συνολικά 39.000 διορισμοί.

«Στόχος μας είναι η στήριξη του δημόσιου σχολείου και πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξουν και περισσότεροι διορισμοί Νηπιαγωγών δημιουργώντας νέες οργανικές θέσεις για την ενίσχυση της Α’βάθμιας εκπαίδευσης» τονίζουν.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Σ. Ζαχαράκη και την ηγεσία του Υπουργείου ψηλά στην ατζέντα θα βρεθούν μεταξύ άλλων τα πρότυπα και Ωνάσεια σχολεία, το ψηφιακό φροντιστήριο και η λειτουργία ξένων παραρτημάτων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στις επικείμενες εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία αλλά και στην κλήρωση των Πειραματικών, ήδη υπάρχουν πάνω από 9.000 αιτήσεις για 1.775 θέσεις στα Πρότυπα, στα Πειραματικά 12.159 αιτήσεις για 3.134 θέσεις ενώ για τα Ωνάσεια 3.274 αιτήσεις για 1.166 θέσεις.

«Η ελληνική οικογένεια «διψά» για καλή, διαφοροποιημένη, βελτιωμένη δημόσια εκπαίδευση και εμείς φροντίζουμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές» σημείωσε η Υπουργός.

Το βάρος του ρίχνει το Υπουργείο και στο ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο λειτουργεί από την Ε΄ τάξη του Δημοτικού μέχρι και την Γ΄τάξη του Λυκείου, καθώς για πολλές οικογένειες τα έξοδα του τυπικού φροντιστηρίου είναι δυσθεώρητα. Πολλά παιδιά που φοιτούν στην Γ΄Λυκείου κάνουν επαναλήψεις της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων επισημαίνεται.

Περίπου 49.000 μαθητές έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν, επισταμένως, τα ψηφιακά μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν σημειώνουν πηγές του Υπουργείου και προσθέτουν πως θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία και την επόμενη χρονιά.

Εμβληματική μεταρρύθμιση για την Κυβέρνηση υπήρξε η δυνατότητα λειτουργίας στην Ελλάδα ξένων παραρτημάτων ΑΕΙ.

Αυτές τις ημέρες προχωράει η αξιολόγηση του κάθε Ιδρύματος που θέλει να έρθει στην Ελλάδα αλλά και κάθε προγράμματος σπουδών από την ΕΘΑΑΕ την ανεξάρτητη αρχή.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 12 πανεπιστήμια από το εξωτερικό αιτούνται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας στη χώρα μας, ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 2025-26, ενώ υπήρξε ακόμη μία αίτηση για έναρξη λειτουργίας το 2026-27.

Related Articles

Back to top button