Κόσμος

Πορτογαλία: Η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί στη διάρκεια της νύχτας

Η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, της Δευτέρας προς Τρίτη, ανακοίνωσε  αξιωματούχος της διαχειρίστριας εταιρίας του πορτογαλικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας REN, επαναλαμβάνοντας ότι τα αίτια της μεγάλης διακοπής ρεύματος που έπληξε την ιβηρική χερσόνησο παραμένουν άγνωστα.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ισορροπήσουμε όλο το σύστημα κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο διευθυντής της REN Ζοάο Φαρία Κονσεϊσάο.

Η διαχειρίστρια εταιρία REN ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι μπόρεσε να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά από ένα σύνολο 6,5 εκατομμυρίων, μετά τη μεγάλη διακοπή ρεύματος που έπληξε τη χώρα και τη γειτονική Ισπανία.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού της περιφέρειας του Πόρτο, της μεγαλύτερης πόλης στον βορρά της χώρας, λειτουργούν ξανά και η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί «σύντομα» εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της REN, ενώ είχε ήδη νυχτώσει και η πρωτεύουσα Λισαβόνα παρέμενε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Related Articles

Back to top button