Κρήτη: Τζαμαρία έπεσε πάνω σε τουρίστα – Υποβλήθηκε σε αφαίρεση σπλήνα

Σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις υποβλήθηκε βρετανός τουρίστας 49 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε επάνω του τζαμαρία η οποία πιθανότατα αποκολλήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.
Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε όταν τμήμα γυάλινης κατασκευής αποκολλήθηκε από πολυκατοικία και έπεσε πάνω του την ώρα περπατούσε μαζί με τη σύζυγό του.
Το θύμα, ένας 49χρονος Βρετανός τουρίστας, τραυματίστηκε βαρύτατα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr, ο 49χρονος βρετανός φέρει πολλαπλά κατάγματα και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.
Οι γιατροί προχώρησαν σε άμεση αφαίρεση του σπλήνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και νευροχειρουργική επέμβαση λόγω της σοβαρότητας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Ο 49χρονος νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση.
Το περιστατικό έγινε έξω από πολυκατοικία στην περιοχή του Λιμένος Χερσονήσου. Η γυάλινη κατασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποκολλήθηκε πιθανώς λόγω των ισχυρών ανέμων.
Το διαμέρισμα από όπου έπεσε το τμήμα της τζαμαρίας ανήκει σε ιδιοκτήτη που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και ήταν κλειστό τη στιγμή του συμβάντος.
Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η αστυνομία.