Οικονομία

Πιερρακάκης από Λονδίνο: Η ένταξη στην Euronext ενισχύει τη διεθνή θέση της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

Σε συζήτηση με τον CEO της Euronext, Stéphane Boujnah, σχετικά με το πώς μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές της στη νέα εποχή των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, αναδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία της ένταξης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στον πανευρωπαϊκό όμιλο, συμμετείχε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του Morgan Stanley & ATHEX Greek Investment Conference 2025 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός, «η δημοσιονομική σταθερότητα, που προήλθε από τα σκληρά μαθήματα της προηγούμενης δεκαετίας, έχει πλέον καταστεί σταθερός παράγοντας ανάπτυξης, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας στη διεθνή σκηνή και βελτιώνοντας τις οικονομικές προοπτικές».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πως «η ένταξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην Euronext αποτελεί στρατηγικό βήμα που ενισχύει τη διεθνή θέση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, δημιουργεί νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις μας και εντάσσει την Ελλάδα σε μια ενιαία, βαθύτερη και πιο ανοιχτή ευρωπαϊκή αγορά».

Επιπλέον, ο υπουργός τονίζει ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα, προϊόν σκληρών μαθημάτων της προηγούμενης δεκαετίας, έχει μετατραπεί σε σταθερό παράγοντα ανάπτυξης, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας και τις προοπτικές της οικονομίας μας».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «το επόμενο βήμα βρίσκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο: η ολοκλήρωση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, με την άρση των εμποδίων που περιορίζουν ακόμη τη δυναμική των κεφαλαιαγορών μας. Χρειαζόμαστε τη συλλογική τόλμη και τις συνεργασίες που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της πρωταθλητές και να αξιοποιήσει πλήρως το οικονομικό της δυναμικό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker