Κόσμος

Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν την αεροπορική κίνηση στη Γενεύη

>

Την αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της Γενεύης διέκοψαν ακτιβιστές για το κλίμα.

Αυτό που έκαναν είναι ότι κατέλαβαν ένα τμήμα του ασφαλτοτάπητα του διεθνούς αεροδρομίου αναγκάζοντας τις αερολιμενικές αρχές να διακόψουν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία.

«Λόγω εφόδου ανθρώπων στον ασφαλτοτάπητα, η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο στο Αεροδρόμιο της Γενεύης», ανέφερε ένα τουίτ στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου, προτού διευκρινίσει μερικά λεπτά αργότερα πως η κυκλοφορία επαναλήφθηκε.

Λίγο νωρίτερα, ακτιβιστές του κλίματος είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στο σαλόνι επιχειρηματικών τζετ που πραγματοποιείται όχι πολύ μακριά από την πίστα του αεροδρομίου.

Περίπου εκατό ακτιβιστές του κλίματος από τις οργανώσεις Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion και άλλες οργανώσεις του κινήματος για το κλίμα από 17 χώρες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι πώλησης ιδιωτικών τζετ, το European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) που διεξάγεται στη Γενεύη, απαιτώντας την απαγόρευση των ιδιωτικών τζετ, υπογραμμίζει ανακοίνωση της Greenpeace.

Εικόνες που ανήρτησαν ακτιβιστές στο Twitter δείχνουν τους ακτιβιστές να ξεδιπλώνουν πανό καθισμένοι κάτω από τα αεροσκάφη ή να εμποδίζουν την είσοδο στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Οι διαδηλωτές κόλλησαν πάνω στα αεροπλάνα αυτοκόλλητα που έμοιαζαν με τα προειδοποιητικά μηνύματα στα πακέτα των τσιγάρων ώστε «να αναγνωρίζονται ως τοξικά αντικείμενα», με συνθήματα που προειδοποιούσαν πως «τα ιδιωτικά τζετ καίνε το μέλλον μας», «σκοτώνουν τον πλανήτη μας» και «τρέφουν τις ανισότητες» , αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button