Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος είναι εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός

>

Στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, που οδήγησαν στην αποπομπή του από την εκλογική διαδικασία  αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή «Το πρωινό μας» στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «δυσάρεστη απόφαση»

«Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα το συμβόλαιο αλλαγής» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε ανάσα στον κόσμο και στη μεσαία τάξη. Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος είναι εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός. Αυτοί είμαστε, συγκρίνετέ μας».

Ο Μητσοτάκης τα βρήκε εύκολα στη ζωή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην σχέση μου με τον πρωθυπουργό είπε: «Με τον κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε φίλοι, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Κάνω πολιτική κριτική. Δεν έχω πει ότι είναι σκράπας, λέω ότι είναι ένας πολιτικός που τα βρήκε πιο εύκολα στη ζωή του. Δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται μόνο λόγω της προσπάθειάς του. Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης. Πρέπει αυτός που σε κυβερνάει πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Η φιλελεύθερη αντίληψη λέει ότι το κράτος πρέπει να διακοσμητικό. Το νερό δεν μπορεί να είναι ιδιωτικό. Τι να λέω τι γκόμενος είσαι εσύ; Η πολιτική αντιπαράθεση είναι καλύτερη από τη δεκαετία του ’80. Υπήρχε μεγάλη ένταση. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά έχουμε ένα πολιτικό πολιτισμό. Στην προσωπική μας σχέση θα πούμε και μια καλημέρα. Στο debate, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, συζητούσαμε. Δεν είναι εχθρός μου. Μου είπε ότι ήταν καλή η συνέντευξη που έδωσα στην κ. Μπάρκα»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη

Για τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, που δήλωσε την στήριξη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του. Έχει το δικαίωμα και να αλλάζει. Η πολιτική του τοποθέτηση, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει. Και να έχει αλλάξει είναι δικαίωμά του. Αν είναι φίλος του, δικαίωμά του να πει ό,τι θέλει. Μόνο αγάπη και εκτίμηση. Υπάρχουν καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, ωστόσο, είχαν μεγάλο θέμα να εκφραστούν. Υπήρχε μπούλινγκ από τα ΜΜΕ».

Όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες

Για τη δήλωση του που συζητήθηκε πολύ όσον αφορά τις ψήφους των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνησε: «Εγώ πρέπει να ανοίγω δρόμου και μυαλά αν μπορώ. Οι 600 χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι φασίστες. Υπάρχουν σίγουρα φασίστες, αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι αυτοί φασίστες. Στη Λεπέν η Γαλλία έχει 40%. Τι θα πούμε; Ότι δεν πρέπει η Αριστερά να τους κερδίσει πίσω; Η ψήφος είναι θέμα και άγνοιας και αντίδρασης. Ο φασισμός στη Γερμανία ήταν η πιο συστημική δύναμη. Όλες οι εταιρείες στήριζαν τον Χίτλερ. Η σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά. Αυτοί που ψήφισαν δεν μπορείς να λες ότι είναι φασίστες. Αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν είναι εργάτες, είναι λαϊκή τάξη.

Αλλοίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα. Μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της κεντροδεξιάς στην ακροδεξιά. Όταν υιοθετείς ως κόμμα εξουσίας, η ΝΔ, τη ρητορική του μίσους, όταν κάνεις φετίχ τον φράχτη, όταν παίρνεις στο εσωτερικό σου στελέχη της ακροδεξιάς, δεν μπορείς να λες ότι φουσκώνει η ακροδεξιά. Με τον κ. Καραμανλή θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα είχαν θέσει ο κ. Βορίδης και ο Γεωργιάδης;»

Παιδική εγκληματικότητα

«Είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το βλέπουμε μόνο στα δημόσια σχολεία. Για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει τα παιδιά να εκτιμούν το διαφορετικό. Αυτά τα παιδιά έχουν μια διαφορετική συμπεριφορά. Πρέπει η κοινωνία και το σχολείο να μαθαίνει στα παιδιά ότι το διαφορετικό δεν είναι κάτι παράξενο. Και οι οικογένειες παίζουν τον ρόλο τους. Τα νέα παιδιά, στην πλειοψηφία τους, είναι πολύ μπροστά στο ζήτημα της διαφορετικότητας, σε σχέση με το φύλο, με τη φυλή. Στα σχολεία πρέπει να γίνει δουλειά ακόμα».

«Οι νέοι και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι κυρίως οι νέοι, αλλά και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Για τους νέους είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει να καταλάβουμε πώς σκέφτονται. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αισθάνονται χειρότερα από τους προηγούμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στις νέες γενιές. Είναι το μέλλον. Δίνουμε μεγάλο βάρος στους νέους. Σε 10 χρόνια η χώρα θα έχει ξανά πρόβλημα με το ασφαλιστικό γιατί γερνάει ο πληθυσμός. Πολλά παιδιά φεύγουν και δεν ξανάρχονται. Στηρίζουν μια άλλη οικονομία. Πρέπει να γίνουν μεγάλες τομές. Δεν πρέπει να στερούμε τη δυνατότητα της γνώσης, δεύτερο είναι το ζήτημα της στέγης. Έχουμε τα ακριβότερα ενοίκια. Έχουμε συγκροτήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα για τη στεγαστική κρίση. Είναι τεράστια μάστιγα η βραχυχρόνια μίσθωση. Τα νομικά πρόσωπα αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα»

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button