Οικονομία

Alpha Bank: Στο 9,6% η συμμετοχή της UniCredit

Στην εξαγορά επιπλέον μετοχών της Alpha Bank προχώρησε η UniCredit, πέραν του 8,97% του ΤΧΣ, με αποτέλεσμα το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής τράπεζας να φθάνει πλέον στο 9,6% με συνολικά 226.138.299 δικαιώματα ψήφου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα παραπάνω δικαιώματα ψήφου αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,6159%, επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ως προς την ανωτέρω γνωστοποίηση, αναφορικά με τις αποκτηθείσες μετοχές:

α) 211.138.299 μετοχές αποκτήθηκαν δυνάμει της από 12 Νοεμβρίου 2023 Συμφωνίας Πώλησης και Αγοράς Μετοχών με το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και

β) 15.000.000 μετοχές αποκτήθηκαν απευθείας από την Αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Alpha Bank, με την αποδοχή της πρότασης της UniCredit για την απόκτηση του 8,97% της τράπεζας. Προηγήθηκε βελτίωση του τιμήματος από την ιταλική τράπεζα, σε 1,39 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1,33 ευρώ της αρχικής πρότασης.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη στρατηγική επένδυση ευρωπαϊκής τράπεζας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης του 2009 – 2010 στην Ελλάδα, και της κρίσης στην Ευρωζώνη που ακολούθησε, και η οποία οδήγησε σε μια βίαιη αποεπένδυση των ξένων τραπεζών από τη χώρα μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button