Οικονομία

Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο έχασε 11 δισ. δολάρια σε μια μέρα

>

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23/5 η μετοχή της LVMH υποχώρησε κατά 5% στο Χρηματιστήριο του Παρισίου, στην μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει την τελευταία χρονιά, ακολουθώντας την πτωτική κίνηση του κλάδου, η οποία κόστισε συνολικά περί τα 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτώση στην τιμή της μετοχής της LVMH ήρθε μετά από μια περίοδο που κινούνταν ανοδικά, τροφοδοτώντας την συσσώρευση πλούτου του Αρνό. Μάλιστα οι μετοχές της εξακολουθούν να είναι ανοδικά κατά 23% σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, η LVMH έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο των 500 δισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με το CNBC, ώθηση στις μετοχές του Ομίλου πολυτελών brand, έδωσε η αύξηση κατά 17% των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ποσοστό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 79,2 δισ. ευρώ και το κέρδος έφτασε τα 21,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, παρά τις χθεσινές απώλειες, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος παραμένει στην κορυφή της κατάταξης του Bloomberg Billionaires Index με καθαρή περιουσία 191, 6 δισ. δολαρίων.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button