Πολιτική

Γαλάζιες αναταράξεις για τα ομόφυλα ζευγάρια: Μόλις 103 βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν «ναι»

Παρά το εντατικό «μασάζ», υπολογίζεται πως θα καταγραφούν μέχρι και 55 διαρροές σε σύνολο 158 Βουλευτών κάτι που σημαίνει πως μόλις 103 «γαλάζιοι» αναμένεται πως θα το στηρίξουν. Και αυτοί οι κλυδωνισμοί δεν είναι τίποτα μπροστά στην τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Μέχρι αυτή την ώρα υπολογίζεται πως 19 Βουλευτές της ΝΔ θα καταψηφίσουν το Κυβερνητικό νομοσχέδιο. Ήδη ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε πως θα καταψηφίσει καταγγέλλοντας πως δεν δύναται να φανταστεί μια κοινωνία, που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που ο πατέρας και η μητέρα από κοινού προσφέρουν.

Στη γραμμή Χρυσομάλλη στοιχίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Κατσανιώτης, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Γιάννης Πασχαλίδης, Στέφανος Γκίκας, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φώντας Μπαραλιάκος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

«Σκληρό ροκ» από τον Αντώνη Σαμαρά – Τι ανησυχεί την κυβέρνηση

Ανάμεσα σε όσους θα καταψηφίσουν βρίσκεται φυσικά και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναμένεται στις 18:00 το απόγευμα να ανέβει στο βήμα της Βουλής έτοιμος για “σκληρό ροκ”.

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση Σαμαρά προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θέλει να το φτάσει. Αν δηλαδή η κριτική του θα περιοριστεί στο νομοσχέδιο ή θα ανοίξει και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά ή ακόμη και το αγροτικό.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασκήσει σκληρότατη κριτική στην Κυβέρνηση η οποία τότε προέκρινε την αποχή για τους διαφωνούντες.

«Επί χρόνια λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα λέμε στους βουλευτές και στους Υπουργούς να απέχουν», είχε πει από την Καλαμάτα.

Οι θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού για όσους τον παρακολουθούν εδώ και χρόνια είναι γνωστές. Σε εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης το 2023 είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως “Τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: “Γονέας 1 και Γονέας 2”. Αυτό δεν είναι Ευρώπη” και πως “Φτάσαμε, την ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα… “φύλα”!”.

Το σίγουρο είναι πως το Μαξίμου θα κληθεί να σχολιάσει τα λεγόμενα Σαμαρά, χωρίς να αποκλείεται νέο “θερμό επεισόδιο” όπως είχε συμβεί και πριν λίγες εβδομάδες όταν ο πρώην Πρωθυπουργός θεώρησε πως ο κ. Μαρινάκης του έκανε μάθημα όταν υπενθύμιζε πως ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015.

Ποιοι θα πάρουν την οδό της αποχής

Την αποχή αναμένεται να επιλέξουν περίπου 32 Βουλευτές εκ των οποίων 4 υφυπουργοί, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πολιτική σταδιοδρομία τους στον επόμενο ανασχηματισμό, καθώς όπως λέει το Μαξίμου οι Υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη.

Οι 4 Υφυπουργοί οι οποίοι φαίνεται να κλίνουν προς την αποχή είναι πέρα από τον Μάκη Βορίδη οι Γιάννης Μπούγας Υφ. Δικαιοσύνης, Μαρία Κεφάλα Υφ. Κοινωνικής Συνοχής και Σταύρος Κελέτσης Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ξεκάθαρος ότι θα απέχει ήταν ήδη ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω επειδή είναι θέμα συνείδησης, πώς ο ίδιος αντέχεις και αναγνωρίζεις το πολιτικό σου ρόλο. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις διατάξεις αλλά ωστόσο θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλω να αναγνωρίσω οικογένεια με 2 πατέρες ή 2 μητέρες» συμπλήρωσε.

Σε αυτή την οδό προσανατολίζονται μεταξύ άλλων οι Νότης Μηταράκης, Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Καλλιάνος, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Άγγελος Συρίγος, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μιχάλης Λιβανός.

Τη στάση που θα κρατήσουν δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει κάποιοι βουλευτές όπως ο Νίκος Βλαχάκος, ο Λάκης Βασιλειάδης και Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Μέτωπο Εκκλησίας – Κυβέρνησης για τα ομόφυλα

Να διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών ζήτησε την Τετάρτη (14/02) με δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας το μήνυμα πως η στάση κάθε βουλευτή δεν θα περάσει απαρατήρητη από την Εκκλησία, ασκώντας με αυτό τον τρόπο έμμεση πίεση στους 300.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η αντίδραση της κυβέρνησης. “Δεν χρειάζεται σύγκρουση” δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος περιοριζόμενος να σχολιάσει πως “η εκκλησία διδάσκει αγάπη και αυτό πραγματώνει το νομοσχέδιο”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button