Πολιτική

Διακομματική Επιτροπή: Την Πέμπτη «κληρώνει» για ντιμπέιτ – Οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

>

Να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων για τις δεύτερες εκλογές αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή, όμως, στο «τραπέζι» έπεσε και το θέμα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Και αφού, υπήρξαν δύο προτάσεις, τελικά δεν λήφθηκε απόφαση, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη (1/6).

Στην ουσία δηλαδή, θα ξεκαθαρίσει εάν θα γίνει ένα, δύο ή… κανένα ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο διαφορετικών ντιμπέιτ, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας δεν δόθηκε απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ενώ ανέφερε και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι ανοικτός στην πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικοί.

Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση, λέγοντας πως θέλει ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε ακόμη, να λάβει μέρος η Ένωση Συντακτών στην λήψη αποφάσεων για τους όρους της τηλεμαχίας.

Το τι θα συμβεί, εν τέλει, αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα, στην επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και του Επικράτειας, να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτή από τα κόμματα και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η ΚΥΑ, η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button