Κόσμος

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος μπροστά στο σπίτι του στις Φιλιπίννες

>

Δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε από ένοπλους μπροστά στο σπίτι του σήμερα, Τετάρτη 31/5 στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε μια χώρα όπου εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης γίνονται συχνά στόχοι δολοφονικών ενεργειών και εκφοβισμών.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν, 50 ετών, δολοφονήθηκε από ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Καλαπάν, στην επαρχία Ανατολικό Μιντόρο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμιουελ Ντελορίνο, αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής.

Ο ένας από τους εκτελεστές σκοτώθηκε όταν γιος του κ. Μπουντουκίν τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος, «ο άλλος ύποπτος μπόρεσε να διαφύγει. Η επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο κ. Ντελορίνο.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος, τον Ιούνιο του 2022.

Την 3η Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου Πέρσιβαλ Μαμπάσα δολοφονήθηκε σε συνοικία της Μανίλας καθώς πήγαινε στη δουλειά του.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button