Πολιτική

Εκλογές 2023: Live η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA

>

«Πως ήταν η μάχη;», ήταν η πρώτη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η μάχη είναι πάντα δύσκολη, πάντα όμορφη. Θεωρώ ότι είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να επικοινωνήσουμε αυτά που κάναμε αυτή την τετραετία, να μιλήσουμε για το μέλλον και τα σχέδια της επόμενης μέρας, γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για το μέλλον, όχι μόνο για το παρελθόν» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα από διάφορους να ισχυρίζονται ότι ήταν άνευρη και βαρετή η προεκλογική περίοδος. Ίσως αυτό να είναι ένδειξη ωριμότητας της Δημοκρατίας μας. Η Δημοκρατία πρέπει να είναι μάχη επιχειρημάτων, δεν είναι αγώνας επιβίωσης, δεν είναι “ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Η αντιπολίτευση επένδυσε στην τοξικότητα και την πόλωση. Προσωπικά επέλεξα να μην την ακολουθήσω» είπε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αποτελεί τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται για θέσεις που δεν εκφράζουν μόνο τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο, αλλά και άλλα άτομα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχει επιλέξει συνειδητά μία τακτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης μέσα από φόρους και εισφορές. Θέλω να θυμίσω ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε ότι θα έφερνε τον νόμο Κατρούγκαλου κι όμως τον έφερε. Το αποτέλεσμα ήταν δραματικό» σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμούνται τι εισφορές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι σήμερα. Φοβούνται πως μία ενδεχόμενη επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους επαναφέρει σε αυτό το επίπεδο των εισφορών. Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε αυτό που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν. Πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι αυτή η ατζέντα υπάρχει στο τραπέζι».

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button