Κόσμος

Εκλογές 2023: Το προβάδισμα της ΝΔ φιγουράρει στα γερμανικά ΜΜΕ

>

«Το κυβερνών κόμμα μπροστά, σύμφωνα με τις προβλέψεις», αναφέρει σε πρακτορειακό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και κάνει λόγο για «σαφές προβάδισμα» της Νέας Δημοκρατίας με τα πρώτα exit polls της ΕΡΤ.

«Το κόμμα θεωρείτο εκ των προτέρων φαβορί», σημειώνει το ARD και προσθέτει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν είναι ωστόσο εγγυημένος και ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αναδειχθεί σε ρυθμιστή.

«Επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κανένα από τα κόμματα δεν έχει επιτύχει την απόλυτη πλειοψηφία, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν συνασπισμοί. Στην Ελλάδα, όμως, τέτοιες συμμαχίες είναι σπάνιες και συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες. Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, πρέπει να γίνουν νέες εκλογές. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει από τη Δευτέρα είτε να ξεκινήσει δύσκολες διαπραγματεύσεις για συμμαχία με τους αντιπάλους του είτε να προγραμματίσει δεύτερο γύρο εκλογών, ο οποίος πιθανότατα θα διεξαχθεί τον Ιούλιο», καταλήγει το ρεπορτάζ.

«Βαρύ πλήγμα για την Αριστερά του Τσίπρα. Υποχωρεί ακόμη περισσότερο – Η ΝΔ προηγείται», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Muenchner Merkur, ενώ στη Welt το αντίστοιχο ρεπορτάζ έχει τίτλο «Το κυβερνών κόμμα με ευρύ προβάδισμα».

«Οι συντηρητικοί προηγούνται, η Αριστερά πολύ πίσω», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ στο περιοδικό Focus.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button