Πολιτική

Επιτυχημένη η «πρόβα τζενεράλε» λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ

>

Στην προσομοίωση της διαδικασίας λήψης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων βρέθηκε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών και ακαδημαϊκός Καλλιόπη Σπανού, η οποία και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής η υπηρεσιακή υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι, εμπειρία υπάρχει, εμπιστοσύνη υπάρχει – και οφείλει να υπάρχει – σε έναν μηχανισμό που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Εύχομαι όλη αυτή η κινητοποίηση γύρω από τις εκλογές να είναι πράγματι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Προετοιμασία της λήψης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού του υπουργείου Εσωτερικών, Καλλιόπης ΣπανούIN TIME / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Την κ. Σπανού συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Πώς θα δείτε live τα αποτελέσματα

Άνοιξε η πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο χάρτης είναι ήδη διαθέσιμος και από εκεί θα μπορεί κανείς να δει σε ζωντανή μετάδοση πώς διαμορφώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη Singular Logic, στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής δήλωσε πως το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθεί ακόμα και στις 21:30.

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μπακάκος.

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 ΕΔΩ.

Πώς θα βγουν τα αποτελέσματα

Ως αποτέλεσμα, περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (στις 20:00 δηλαδή) ενώ ήδη από τις 21:00-21:30 θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς με σαφές αποτέλεσμα στο 80%+ της Επικράτειας.

Ειδικότερα:

Α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα.

Β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.

Γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα.

Δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων.

Ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων.

ΣΤ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button