Ελλάδα

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας: Φτωχότερη η ογκολογία μετά την απώλεια της Γλυκερίας Μεμεκίδου

>

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά θλίψη για την απώλεια της Γλυκερίας Μεμεκίδου, νοσηλεύτριας ογκολογικής κλινικής, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Λιβύη.

Φτωχότερη είναι η ογκολογική οικογένεια της Ελλάδας, μετά την απώλεια των πέντε Ελλήνων και ειδικότερα της νοσηλεύτριας Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού νοσοκομείου Γλυκερίας Μεμεκίδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος:

«Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Μεταξύ των πέντε αυτών ατόμων, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου, Νοσηλεύτρια Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, η Γλυκερία μετέβη εθελοντικά στη Λιβύη ως μέλος της Ελληνικής Αποστόλης για να παράσχει βοήθεια σε συνανθρώπους μας πληγέντες του κύματος κακοκαιρίας «Daniel». Ως ενεργό μέλος του ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δε σταμάτησε να αγωνίζεται καθημερινά και άοκνα προς όφελος του ογκολογικού ασθενούς.

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά θλίψη για την απώλεια της Γλυκερίας Μεμεκίδου και απευθύνει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της, ευχόμενη δύναμη και κουράγιο. Θα την θυμόμαστε πάντοτε με εκτίμηση και σεβασμό.

Περαιτέρω, επιστεγάζοντας τη μακρά και αγαστή συνεργασία της επιστημονικής μας εταιρείας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΝΕ) και ειδικότερα τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας, δια του παρόντος δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και βεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί με όποιο πρόσφορο μέσο.

Η Ογκολογική οικογένεια της Ελλάδας είναι φτωχότερη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button