Πολιτική

Γενοκτονία Ποντίων: Οι δεσμεύσεις Τσίπρα στον ποντιακό ελληνισμό

>

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για:

  • συγκρότηση μόνιμης και διαρκούς επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού την περίοδο 1914- 1923.
  • Για πρωτοβουλίες της «Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου.
  • Για ενίσχυση της εκμάθησης της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία κι ενεργή στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.
  • Για ενίσχυση του αγώνα σε διεθνές, αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για προστασία Χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία.
  • Για απόφαση προκειμένου να τιμάται η 19η Μαΐου καθολικά και αμετάθετα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για σαφή μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης του Ποντιακού Ελληνισμού:

Πρώτον, καταβολή της Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα. Με πλήρη καταβολή του επιδόματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς.

Δεύτερον, νέα ρύθμιση με την οποία διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα αρχικά δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες ομογενείς. Το υπόλοιπο δάνειο ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις ως 100 ευρώ το μήνα.

Τρίτον, απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων. Διότι, εκτός των άλλων, είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες Ελλήνων παλιννοστούντων με θέματα ιθαγένειας.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button