Κόσμος

Γνωρίστε τον «Μπάρι»: Σπάνιος σκελετός του δεινόσαυρου βγαίνει στο σφυρί στο Παρίσι

>

Ένας ασυνήθιστα καλοδιατηρημένος σκελετός δεινοσαύρου, ένας Καμπτόσαυρος γνωστός ως Μπάρι, θα βγει στο σφυρί στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Ο δεινόσαυρος, ο οποίος χρονολογείται στα τέλη της Ιουρασικής περιόδου πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990. Αποκαταστάθηκε αρχικά το 2000 από τον παλαιοντολόγο Μπάρι Τζέιμς, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Το ιταλικό εργαστήριο Zoic, το οποίο απέκτησε τον Μπάρι πέρυσι, έκανε περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης του σκελετού, ο οποίος έχει ύψος 2,1 μέτρα και μήκος 5 μέτρα.

Το κρανίο του Μπάρι είναι πλήρες σε ποσοστό 90% και ο υπόλοιπος σκελετός σε ποσοστό 80%AP Photo/Aurelien Morissard

Τα δείγματα δεινοσαύρων παραμένουν σπάνια στην αγορά τέχνης, με όχι περισσότερες από δύο πωλήσεις το χρόνο παγκοσμίως, δήλωσε ο Alexandre Giquello, από τον παρισινό οίκο δημοπρασιών Drouot, όπου θα πραγματοποιηθεί η πώληση.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο δείγμα, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο. Το κρανίο είναι πλήρες σε ποσοστό 90% και ο υπόλοιπος σκελετός είναι πλήρης σε ποσοστό 80%», δήλωσε ο Giquello.

Ο σκελετός, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινό στα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ όταν βγει στο σφυρί στις 20 Οκτωβρίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button