Οικονομία

Η αισιοδοξία «κρατάει» την ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

>

Συνεχίζεται η επιθετική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα 29/5 και διαπραγματεύεται πάνω από τις 1.237 μονάδες, με άνοδο κατά 1,34% και τζίρο κοντά στα 61,11 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κρατάει την ώθηση της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών πως η χώρα θα βρεθεί «πιο κοντά στο επενδυτικό αξιόχρεο δικαιολογώντας μια μαζικότερη θετική αναθεώρηση όχι μόνο των αποτιμήσεων στο χρηματιστήριο αλλά σε όλο το ελληνικό σύμπαν χρεογράφων και αξιών» σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακής.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ατζέντα των προγραμματισμένων ανακοινώσεων και εταιρικών πράξεων. Για την Τρίτη 30/5 αναμένονται οι ανακοινώσεις από Motor Oil, Intralot (πριν την έναρξη), Πλαστικά Θράκης και E-Net.

Την Τετάρτη εκτός από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξαμήνου η επενδυτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις οικονομικές επιδόσεις της Lamda Development μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την ίδια ημέρα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI με κυριότερες αλλαγές την εισαγωγή των Autohellas και Ελλάκτωρ στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης με εκτιμώμενες εισροές 96 χιλιάδων και 428 χιλιάδων
μετοχών αντίστοιχα.

Στο εξωτερικό εκτός από την συζήτηση για την αναθεώρηση του ορίου του ύψους του
χρέος των ΗΠΑ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα στοιχεία πληθωρισμού Μαΐου που θα ανακοινωθούν στην Γερμανία (31/05) και την ανεργία στις ΗΠΑ (02/06).

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button