Κόσμος

Καμερούν: Μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – 16 νεκροί

>

Μετωπική σύγκρουση είχε μικρό λεωφορείο με φορτηγό στο Καμερούν, με αποτέλεσμα να πεθάνουν συνολικά 16 άτομα. Οι 15 εξ αυτών συνόδευαν τη σορό συγγενή που μεταφέρονταν για την κηδεία του. 

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο οδηγός του φορτηγού.

Αρκετά συχνά σημειώνονται πολύνεκρα δυστυχήματα στους δρόμους της κεντρικής Αφρικής στα οποία εμπλέκονται και λεωφορεία, ειδικά στην εθνική οδό 3 (RN3), που συνδέει την πρωτεύουσα Γιαουντέ με την οικονομική πρωτεύουσα Ντουαλά.

, αυτή ακριβώς μετατράπηκε σε θέατρο της νέας τραγωδίας.

«Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», εκ των οποίων «15 επέβαιναν στο μικρό λεωφορείο» κι ο 16ος ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Άλλοι τρεις επιβάτες του λεωφορείου «τραυματίστηκαν» αλλά επέζησαν, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CRTV ο υπουργός Μεταφορών Ζαν Ερνέστ Μασένα Νγκάλε Μπιμπεχέ.

Το δυστύχημα έγινε στην Εντεά, σε μια βιομηχανική πόλη που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά από την Ντουαλά.

«Το μικρό λεωφορείο μετέφερε μια σορό», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας πως δεν ήταν ακόμα σε θέση να εξηγήσει την αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο οχημάτων.

Το CRTV διευκρίνισε πως οι επιβάτες ήταν συγγενείς και φίλοι ενός θανόντα που επρόκειτο να ενταφιαστεί.

Το οδόστρωμα της RN3 είναι σε κακή κατάσταση, γεμάτο λακκούβες, μολαταύτα πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων παραφορτωμένων λεωφορείων, αναπτύσσουν ταχύτητα και κάνουν ενίοτε επικίνδυνες προσπεράσεις.

Η νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε 16 ημέρες μετά τον θάνατο 15 επιβατών λεωφορείου που βγήκε από τον δρόμο στο ανατολικό τμήμα της χώρας κι έκανε δυο βαρελάκια. Στο δυστύχημα αυτό τραυματίστηκαν άλλοι 68 άνθρωποι.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button