Οικονομία

Καραμούζης στο CNN Greece: Αυτό είναι το πλάνο μας για την ΕΨΑ

>

Το fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη, αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και τον έλεγχο της βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ.

Συγκεκριμένα σε συμφωνία με τα αδέλφια Τσαούτου που είχαν τον έλεγχο του 75% της εταιρείας προχώρησαν στη σύσταση κοινής εταιρείας με την ονομασία «Αγριά Εμπορική ΑΕ».

«Αποκτήσαμε το πλειοψηφικό πακέτο, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε νέες επενδύσεις άμεσα, ώστε η ιστορική αυτή εταιρεία να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, εντός και εκτός Ελλάδας» δηλώνει ο Νίκος Καραμούζης στο CNN Greece.

Στη νέα εταιρεία βασικός μέτοχος είναι η SMERemediumCap με ποσοστό 65,22%, ο Μιχάλης Τσαούτος ελέγχει ποσοστό 14,15%, αντίστοιχο ποσοστό η Παναγιώτα Τσαούτου και 6,48% η Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή.

Σημειώνεται πως η ΕΨΑ αποτελεί μία εμβληματική Ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, που ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924.

Από την πλευρά του το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap με Εκτελεστικό Πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραμούζη επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button