Ελλάδα

Κοζάνη: Καταδίκη στρατιωτικού και ιδιώτη για υπεξαίρεση 8 τόνων πετρελαίου

>

Σε 10 και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σήμερα στην Κοζάνη ένας στρατιωτικός και ένας ιδιώτης ως ηθικοί αυτουργοί υπόθεσης υπεξαίρεσης 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο της περιοχής.

Ένας τρίτος κατηγορούμενος επίσης στρατιωτικός αθωώθηκε, ενώ η δίκη για την υπόθεση απώλειας συνολικά 22 περίπου τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο στην Κοζάνη απασχολεί την δικαιοσύνη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε απόπειρα για την αφαίρεση πετρελαίου, από στρατόπεδο με την συμμετοχή δυο στρατιωτικών και ενός ιδιώτη οδηγού βυτιοφόρου κατά την διάρκεια της οποίας οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αντλήσει 8 τόνους πετρελαίου και έγιναν αντιληπτοί χωρίς να προλάβουν να απομακρυνθούν. Σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν συνολικά 22 τόνοι πετρελαίου.

Και οι δύο στρατιωτικοί έχουν ήδη απολυθεί από τον στρατό, ενώ κατά της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button