Οικονομία

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία Mastercard και Women On Top για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση

>

Το Live A Legacy της Mastercard έχει αναδειχθεί πλέον ως εκδήλωση-ορόσημο για τη γυναικεία ενδυνάμωση, συγκεντρώνοντας ομιλητές από διάφορους κλάδους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από τις ομιλίες και τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται, το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο προσεγγίζεται ολιστικά, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υποστήριξη των γυναικών προκειμένου να χτίσουν μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης μας υποδέχονται στο Live A Legacy 2023, , όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τον τρόπο, με τον οποίο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τυχόν εμπόδια που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας.

Παράλληλα, μιλούν για τον τρόπο συνεισφοράς τους στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνει ο καθένας μας ατομικά, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, για ένα καλύτερο αύριο χωρίς έμφυλες ανισότητες. Οι ομιλήτριες και ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο των επιστημών και της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών τομέων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Live A Legacy, η Mastercard εγκαινιάζει τα Live A Legacy Mentoring Events, δύο νέες, ξεχωριστές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS. Στόχος των mentoring events είναι να εμπνεύσουν και να ενισχύσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα.

Σε κάθε μία από τις δύο εκδηλώσεις, οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες επαγγελματίες, να συζητήσουν μαζί τους και να εμπνευστούν από την πολύτιμη εμπειρία τους κατά τη διάρκεια των Fireside Chats, θα παρακολουθήσουν Speed Group Mentoring Sessions με μέντορες από το δίκτυο του Women On Top, και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικά και πρακτικά Workshops ενδυνάμωσης.

Τέλος, στο πλαίσιο του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει για ακόμα μια χρονιά την ευκαιρία, σε όσες το επιθυμούν, να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, καθώς και από εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της. Μείνετε συντονισμένοι στην πλατφόρμα, καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν οι διαθέσιμες θέσεις για το 2023.

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα Live A Legacy 2023 για να κάνετε έγκαιρα την εγγραφή σας και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, καθώς και να γνωρίσετε καλύτερα την πρωτοβουλία και τις ανανεωμένες δράσεις του φετινού Live A Legacy!

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δυνατή μόνο κατόπιν εγγραφής.

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Η κουλτούρα της συμπερίληψης, η ισότητα των φύλων, καθώς και το ζήτημα της ενδυνάμωσης των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα είναι θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και αποτελούν πυρήνα της φιλοσοφίας μας στη Mastercard. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που το Live A Legacy αποτελεί πλέον θεσμό, μέσα από τον οποίο μας δίνεται η ευκαιρία, για ακόμα μία χρονιά, να υποστηρίξουμε ενεργά τις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Μέσα από τις εμπλουτισμένες θεματικές και τις δύο νέες εκδηλώσεις mentoring, φέτος φιλοδοξούμε να προσφέρουμε πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμα εργαλεία σε ακόμα περισσότερες γυναίκες, έτσι ώστε να να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να χτίσουν την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία που επιθυμούν.»

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: «Η επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών δεν έχει να κάνει μόνο με την παροχή ισότιμων ευκαιριών, έχει να κάνει και με τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου οι εμπειρίες και οι διαδρομές μας ακούγονται, μοιράζονται, και εμπνέουν. Και για εμάς αυτό ακριβώς είναι το Live a Legacy! Καθώς ετοιμαζόμαστε για 5η χρονιά, είμαστε ενθουσιασμένες που, μετά από 2 χρόνια, θα είμαστε πάλι όλες και όλοι μαζί στο Ωδείο Αθηνών, να ακούσουμε γυναίκες, αλλά και άνδρες, να μιλούν για την ενδυνάμωση, την ισότητα, τη συμπερίληψη, να γιορτάσουμε τις επιτυχίες τους, να μάθουμε από τις “αποτυχίες” τους, να κάνουμε ερωτήσεις, να μπούμε σε σκέψεις! Παράλληλα, εγκαινιάζουμε για 1η χρόνια τα Live A Legacy mentoring events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες αλληλοϋποστήριξης, επιμόρφωσης και δικτύωσης! Σας περιμένουμε!»

Σχετικά με τη Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.

Επικοινωνία: V+O Communication, Ειρήνη Ζευγουλά, ize@vando.gr

Σχετικά με το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 980 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες.

Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η Google, η PwC, η Παπαστράτος, η Microsoft Hellas, η Vodafone Greece, η Mastercard και η Accenture, καθώς και με δομές όπως ο Δήμος Αθηναίων.

Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button