Κόσμος

Λογιστικό σφάλμα… ίσως οδηγήσει στην αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία

>

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Πεντάγωνο κοστολόγησε ποσό μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχούσε στα όπλα, που έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα, να έχουν καταλήξει να χρωστάνε μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια.

«Ανακαλύψαμε ανακολουθίες στον τρόπο με τον οποίο αποτιμούμε τον εξοπλισμό που δώσαμε» στην Ουκρανία, σημείωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος.

Να σημειωθεί πως, το Κογκρέσο πρόκειται να ενημερωθεί για τη λογιστική προσαρμογή αργότερα την Πέμπτη (18/5), ανέφεραν οι πηγές.

Ο αξιωματούχος σημείωσε, επίσης, ότι είναι πιθανό η ποσότητα των υπερκοστολογημένων όπλων να είναι μεγαλύτερη, καθώς το Πεντάγωνο εξετάζει την κατάσταση πιο διεξοδικά.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον Αύγουστο του 2021, οι ΗΠΑ έχουν στείλει όπλα αξίας περίπου 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τα αποθέματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, το Κογκρέσο αναμένεται να αντιδράσει στο λογιστικό αυτό σφάλμα,ενώ η αλλαγή της αποτίμησης του εξοπλισμού θα μπορούσε να καθυστερήσει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερα κεφάλαια για την Ουκρανία εν μέσω της κρίσης χρέους στις ΗΠΑ.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button