Κόσμος

Μαζικές απελάσεις Γερμανών διπλωματών και υπηκόων ετοιμάζει η Μόσχα

>

Σε μαζικές απελάσεις Γερμανών διπλωματών, δασκάλων και άλλων υπαλλήλων που βρίσκονται στο έδαφός της θα προχωρήσει η Ρωσία.

Αυτό έκανε γνωστό το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών όπως αναφέρει το Associated Press.

Ήδη πηγές του υπουργείου που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας κάνουν λόγο για μονομερή, αδικαιολόγητη και ακατανόητη απόφαση.

Ανάμεσα στους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν είναι οι υπάλληλοι του Ινστιτούτου Γκαίτε το οποίο έχει σαν αποστολή την εκμάθηση του γερμανικού πολιτισμού και της γλώσσας στο εξωτερικό.

Η απέλαση έρχεται ως απάντηση στην κίνηση της Γερμανίας να απελάσει 30 Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι ήταν στην πραγματικότητα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung η Ρωσία έχει βάλει ένα όριο στον αριθμό των Γερμανών που μπορούν να να εργάζονται στην χώρα.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία θα αναζωπυρώσει το κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών το οποίο πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022.

Το Βερολίνο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου επηρεάζοντας τις διμερείς σχέσεις και επέβαλε οικονομικές κυρώσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση Σολτς έχει υποσχεθεί να στηρίξει το Κίεβο πολιτικά και έχει παραδώσει οπλισμό. στην Ουκρανία.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button