Ελλάδα

Mετρό Θεσσαλονίκης: Καρέ καρέ το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες

>

Η πρώτη ολοκληρωμένη διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία δημοσιογράφων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας Αττικό Μετρό για την παράδοση του υπερσύγχρονου έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν από τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και να πάνε μέχρι τον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 17 λεπτά, με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται και η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης το αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία και κατόπιν θα προχωρήσει σε δηλώσεις, στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, Νικόλαο Δένη, μια από τις καινοτομίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι οι πόρτες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη γραμμή και την ηλεκτροφόρο ράβδο. Οι πόρτες θα συντονίζονται με την άφιξη του τρένου επιτρέποντας την πρόσβαση των επιβατών μόνον την ώρα της επιβίβασης.

«Άλλη μια καινοτομία είναι το γεγονός ότι το τρένο στην Θεσσαλονίκη παίρνει ρεύμα από κάτω -ενω στην Αθήνα παίρνει από πάνω- μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα η ηλεκτροφόρος ράβδος που τροφοδοτεί το συρμό είναι μονωμένη με ειδικό πλαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button