Τεχνολογία

Minders: Τρίτη θέση και Χάλκινο για τους μαθητές του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης «Minders» διαγωνίστηκε στην Κατηγορία Future Innovators, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2023 και ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Ευάγγελος Δασκαλόπουλος, Αλέξανδρος Ηλιάδης και ο Οδυσσέας Κεσεντές παρουσίασαν το project «Aqua Byte – Rising Data» και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 451 ομάδες μαθητών από 93 χώρες, από όλο τον κόσμο.

Την επιτυχημένη προετοιμασία της Μαθητικής Ομάδας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ανέλαβαν ο IT Manager, Υπεύθυνος Ρομποτικής και Προπονητής της Ομάδας Ρομποτικής κύριος Δημήτρης Μωραΐτης καθώς και οι Προπονητές Ρομποτικής Ιάσονας Ταούκης και Θάνος Κοτσόκολος, απόφοιτοι του Σχολείου.

Το project «Aqua Byte – Rising Data» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης για λύσεις δεδομένων cloud που προσφέρουν επιλογές με λιγότερους πόρους, γρήγορη παροχή, χαμηλό κόστος, μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και υψηλή ευελιξία στην κάλυψη αναγκών των πελατών. Αποτελεί μια εταιρεία startup που στοχεύει στην εκθετική ανάπτυξη των διαδικτυακών υπηρεσιών και κατά συνέπεια των κέντρων δεδομένων.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση με τη Μαθητική Ομάδα «Minders» έχει κερδίσει συνολικά 9 φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO και έχει συμμετάσχει σε 8 Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με σπουδαίες παγκόσμιες διακρίσεις, ειδικά βραβεία, ενώ ακόμη τέσσερις φορές έχει βρεθεί στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, μέσω της συστηματικής προετοιμασίας των μαθητών της στον Όμιλο Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, συνεχίζει να ανεβάζει υψηλά τον πήχη στην εκπαίδευση της Ρομποτικής, των Νέων Τεχνολογιών και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Η επιτυχία των «Minders» θα ήταν ανέφικτη χωρίς την υποστήριξη των εταιρειών που πίστεψαν στην ιδέα τους και το όραμά τους και υποστήριξαν ως Χορηγοί τη Μαθητική Ομάδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button