Κόσμος

Νέες αμερικανικές κυρώσεις για ιρανικά drone και στρατιωτικά αεροσκάφη προς άλλες χώρες

>

Νέες κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν, στοχεύοντας άτομα και οντότητες στη χώρα αυτή, τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία που σχετίζονται με την ανάπτυξη ιρανικών drones και στρατιωτικών αεροσκαφών ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επτά άτομα και τέσσερις οντότητες στις τέσσερις αυτές χώρες που η Ουάσινγκτον τονίζει ότι «διευκόλυναν αποστολές και οικονομικές συναλλαγές» προς την ιρανική εταιρεία Aircraft Manufacturing Industrial και τις προσπάθειες κατασκευής drones (UAV) και στρατιωτικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Η συνεχιζόμενη, σκόπιμη διάδοση ιρανικών UAVs δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία, στους αντιπροσώπους του στη Μέση Ανατολή και σε άλλους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες να υπονομεύσουν την παγκόσμια σταθερότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιος την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες, Μπράιαν Νέλσον.

Η Ουάσινγκτον είχε νωρίτερα επιβάλει κυρώσεις σε πέντε εταιρείες με έδρα την Κίνα και ένα άτομο για την πώληση και αποστολή εξαρτημάτων αεροδιαστημικής, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για drones, στην ιρανική εταιρεία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι αναμένονται περισσότερες κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρόλο που οι δύο χώρες συμφώνησαν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων αυτή την εβδομάδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button