Ελλάδα

Οδοντίατροι για dentist pass: «Να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες»

>

Οι οδοντίατροι ζητούν την παγίωση του dentist pass και την επέκτασή του μελλοντικά και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το dentist pass, την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών, το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω του gov.gr (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή στα Κ.Ε.Π και να κλείσουν ραντεβού με τον Οδοντίατρό τους.

Ειδικότερα το dentist pass περιλαμβάνει: έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Χορηγείται σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) το οποίο διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού.

Η Ψηφιακή Κάρτα θα ισχύει για 6 μήνες από την ενεργοποίησή της και το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται στα 40 ευρώ για κάθε παιδί.

«Θα βοηθήσει τις ελληνικές οικογένειες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Δεβλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. To dentist pass αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και γίνεται πράξη με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την υποστήριξη χιλιάδων οδοντιάτρων σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι η μονιμοποίησή του, με κονδύλια πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όλες τις ελληνικές οικογένειες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, εξαιτίας της πανδημίας, η στοματική υγεία των νέων παιδιών είναι παραμελημένη. Ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή κάρτα dentist pass να είναι το πρώτο βήμα για την κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού, τουλάχιστον στον ευαίσθητο τομέα της πρόληψης καθώς η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής και η φροντίδα της αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και υποχρέωση της πολιτείας».

«Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά ένα προληπτικό πακέτο οδοντιατρικής φροντίδας»

Ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Κήττας υπογράμμισε τα εξής:

«Η οδοντιατρική προληπτική φροντίδα οφείλει να ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία. Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον οδοντίατρο από πολύ νωρίς, το παιδί αφομοιώνει τρόπους και συνήθειες διατήρησης της στοματικής υγείας και υιοθετεί την έννοια της πρόληψης σε όλη τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στον οδοντίατρο που επιθυμούν τους επόμενους μήνες. Ορισμένα από αυτά, ίσως και για πρώτη φορά στα πλαίσια του παρεχόμενου πακέτου, θα εξεταστούν, θα λάβουν οδηγίες στοματικής υγιεινής, θα υποβληθούν σε ανώδυνη φθορίωση και καθαρισμό των δοντιών τους.

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την υποστήριξη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσφοράς των χιλιάδων οδοντιάτρων της χώρας μας, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά ένα προληπτικό πακέτο οδοντιατρικής φροντίδας, το Dentist pass. Ξεκάθαρος στόχος για την οδοντιατρική κοινότητα είναι παρεχόμενη φροντίδα του Dentist pass να παγιωθεί και να επεκταθεί μελλοντικά σε άλλες ηλικιακές ομάδες, καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα θεραπευτικών και αποκαταστατικών οδοντιατρικών πράξεων, σε συνεννόηση πάντα με τα θεσμικά όργανα του κλάδου».

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button