Κόσμος

Πολωνία: Εμμένει στην απόφασή της για απαγορεύσεις στα ουκρανικά σιτηρά

>

Το εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά, παρά την προσφυγή που κατέθεσε το Κίεβο εναντίον της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και παρά το τέλος των περιορισμών που ανακοίνωσαν την Παρασκευή (15/9 ) οι Βρυξέλλες θα διατηρηθεί, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.

«Διατηρούμε τη θέση μας, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιη, είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας οικονομικής ανάλυσης και των εξουσιών που απορρέουν από το κοινοτικό και διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πιοτρ Μίλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News, προσθέτοντας ότι η προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου “δεν μας κάνει εντύπωση”.

Το Κίεβο θεωρεί αυτές τις απαγορεύσεις παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων αυτών των κρατών μελών της ΕΕ.

Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία ανακοίνωσαν τους δικούς τους περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας την Παρασκευή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει την απαγόρευσή της στις εισαγωγές στα πέντε κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης της Ουκρανίας.

Οι απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν ως στόχο την προστασία των αγροτών από την αύξηση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία μετά τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button