Κόσμος

Πρασίνισαν τα νερά στο κεντρικό κανάλι της Βενετίας – Οι αρχές ξεκίνησαν επείγουσα έρευνα

>

Πρασίνισε για άγωστους μέχρι στιγμής λόγους, το νερό στο πασίγνωστο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τόσο στους κατοίκους, που αντίκρισαν αυτό το θέαμα, όσο και στις αρχές, οι οποίες συνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν έρευνα.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό το πρωί της Κυριακής 28/5 από τους κατοίκους, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εικασίες, σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την αλλαγή χρώματος του νερού γύρω από τη διάσημη γέφυρα Ριάλτο.

Μία από τις θεωρίες είναι πως πρόκειται για απελευθέρωση κάποιας χρωστικής ουσίας ενώ άλλες μιλούν για διαμαρτυρία περιβαλλοντικών ακτιβιστών.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι αρχές εξετάζουν εκτενώς τις κάμερες κλειστού κυκλώματος για να διαπιστώσουν αν σχετίζεται με το γεγονός της έναρξης της ρεγκάτα Volgalonga (κωπηλατική εκδήλωση) που λάμβανε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνδέουν το γεγονός με την καλλιτεχνική δράση του Nicolás García Uriburu το 1968, ενός Αργεντίνου καλλιτέχνη που είχε βάψει πράσινα κατά μήκος τριών χιλιομέτρων τα νερά του Μεγάλου Καναλιού, την παραμονή της Μπιενάλε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για οικολογικά ζητήματα.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button