Ελλάδα

«Πρωτιά» για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη στρατηγική μάρκετινγκ

>

Στην ίδια κατηγορία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών βρέθηκαν τα αεροδρόμια του αεροδρομίου του Άμστερνταμ Schiphol, του Dubai International Airport, του iGA – Istanbul Airport και της Ρώμης Fiumicino.

Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών το 2022 κατάφερα να κατακτήσει τις καλύτερες επιδόσεις επιβατικής κίνησης, που είχε ποτέ, με αύξηση 84,1% συγκριτικά με το 2021.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο επεκτάθηκε σημαντικά σε επίπεδο χωρητικότητας, δημιουργώντας 29 εκατομμύρια θέσεις, αύξηση 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η ισχυρή αναπτυξιακή τάση συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2023, με αύξηση της κίνησης κατά 60% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Να σημειωθεί ότι, το αεροδρόμιο έχει επενδύσει 23 εκατομμύρια ευρώ σε κίνητρα βιωσιμότητας και ανάπτυξης, προς όφελος σχεδόν όλων των αεροπορικών εταιρειών του.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση, η Αθήνα υποδέχθηκε πέντε νέες αεροπορικές εταιρείες, δημιούργησε επτά νέους προορισμούς και δρομολόγησε 39 νέες υπηρεσίες το 2022.

Το 2023, τρεις νέες αεροπορικές εταιρείες, 13 νέοι προορισμοί και 14 νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στο δίκτυο του αεροδρομίου.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, δήλωσε:

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη θεαματική πρώτη θέση στα εξαιρετικά ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe και επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας και της πόλης μας.

Επιπλέον, νιώθουμε μεγάλη τιμή, καθώς πρόκειται για μια διάκριση που προέρχεται απευθείας από τις αεροπορικές εταιρείες, αναγνωρίζοντας αφενός τις συνεχείς, αναπτυξιακές μας δράσεις που έλαβαν χώρα κατά την επανεκκίνηση του κλάδου και της αγοράς μας και αφετέρου επιβραβεύοντας τη στρατηγική μας και τις δράσεις μας για την προβολή και ανάπτυξή τους στην αθηναϊκή αγορά»

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button