Οικονομία

Τα 7 χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάθε αναπτυξιακή τράπεζα για να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της

>

Καθώς βρισκόμαστε στην τροχιά της ανάκαμψης μετά τις απανωτές κρίσεις στην Ελλάδα (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή), επιχειρήσεις και ιδιώτες αναζητούν την ασφαλέστερη επιλογή για να θέσουν τα σχέδιά τους σε εφαρμογή. Παράλληλα, η πορεία της ανθρωπότητας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία έχει ήδη ξεκινήσει και οι ευκαιρίες, μαζί με το πρόσφορο έδαφος για παντός είδους επενδύσεις, μεγεθύνονται διαρκώς. Διότι, με πολύ απλά λόγια, τώρα είναι η στιγμή, κάθε φιλόδοξος επιχειρηματίας ή ιδιώτης, με όνειρα, όραμα και στόχους, να ξεκινήσει ή να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, με τη στήριξη μιας αξιόπιστης αναπτυξιακής τράπεζας.

Η ProCredit Bank Greece δραστηριοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και έχει ήδη αποδείξει τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση τόσο της εθνικής μας οικονομίας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Αυτό το επιτυγχάνει καθώς είναι μία αναπτυξιακή τράπεζα που συγκεντρώνει τα εξής επτά, εξαιρετικής σπουδαιότητας χαρακτηριστικά:

#1. Ανήκει εξολοκλήρου, κατά 100%, στον γερμανικό Όμιλο German ProCredit Holding, έναν διεθνή τραπεζικό όμιλο, προσανατολισμένο στην ανάπτυξη. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Όμιλος εξυπηρετεί, κατά κύριο λόγο, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με ιδιαίτερη έμφαση στην ανατολική Ευρώπη.

#2. Είναι μια ψηφιακή τράπεζα, που προσφέρει παραδοσιακές αλλά ταυτόχρονα καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες, διαθέσιμες στους πελάτες της ανά πάσα ώρα και στιγμή, και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, όλο το 24ωρο, μέσα από ένα αξιόπιστο δίκτυο Internet banking.

#3. Προσφέρει επίσης, εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, ειδικά για μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες. Αποτελεί, μάλιστα, προτεραιότητα της ProCredit Bank, στον ρόλο της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, να παρέχει άριστες υπηρεσίες και συμβουλές στους πελάτες της, οι οποίοι, φυσικά, επωφελούνται από το διεθνές δίκτυο του Ομίλου, που δίνει το «παρών» σε 10 χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης και είναι από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους που χρηματοδοτούν μικρό – μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες αυτές.

#4. Στον πυρήνα λειτουργίας και δράσης της ProCredit Bank, άλλωστε, βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς είναι αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία, με ειδικά προγράμματα, εξειδικευμένη συμβουλευτική και στήριξη. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούνται ως «η ραχοκοκαλιά της οικονομίας», αφού αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα, συμβάλουν σημαντικά στην απασχόληση, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας, έχουν σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και εξασφαλίζουν την κοινωνική σταθερότητα, η συγκεκριμένη τράπεζα μπορεί να συμβάλλει στην ευημερία τους, με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

#5. Αξιολογεί πολύ υψηλά τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τόσο της δικής της δραστηριότητας όσο και των πελατών της, συγχρονισμένη με τις επιταγές της εποχής, όπου ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι πλέον προϋπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιεί διαρκώς δράσεις για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των πελατών και της κοινωνίας γενικότερα για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, εφαρμόζοντας συνεπή και βιώσιμα μέτρα. Σήμερα είναι σαφές, πως κάθε επιχείρηση που θέλει να προχωρήσει στο μέλλον, δεν έχει άλλον δρόμο να ακολουθήσει παρά αυτόν της αειφορίας και της βιωσιμότητας. Επιλέγοντας ειδικούς στον τομέα αυτό, όπως ήδη είναι η ProCredit Bank, μπορεί να έχει τη βεβαιότητα πως κάνει το καλύτερο.

#6. Προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θα ήθελαν να επενδύσουν και είτε να βελτιώσουν τη ζωή τους είτε να αναπτύξουν περαιτέρω τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Στη φιλοσοφία της βρίσκεται η τόνωση της υπευθυνότητας των πελατών της, παράλληλα με τη γνώση στα χρηματοοικονομικά, χωρίς να προάγεται ο καταναλωτικός δανεισμός που καλύπτει βραχυπρόθεσμες ή εφήμερες ανάγκες.

#7. Τέλος, για την ProCredit Bank, η διαφάνεια στην επικοινωνία με τους πελάτες είναι αδιαπραγμάτευτη και βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές: Δεν προωθεί προϊόντα καταναλωτικής πίστης άσκοπα, προσπαθεί διαρκώς για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και προσφέρει υπηρεσίες που βασίζονται στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του πελάτη, σε συνδυασμό με μία άρτια οικονομική και εξατομικευμένη ανάλυση από το εξειδικευμένο και πλήρως καταρτισμένο δυναμικό της.

Οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, που οδεύει στην πράσινη ανάπτυξη, μεταβάλλονται διαρκώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση που αφορά την ίδια τη μελλοντική τους βιωσιμότητα αλλά και ανάπτυξη. Με τη στήριξη οργανισμών όπως η ProCredit Bank, μέλος του Ομίλου German ProCredit Holding, η Ελλάδα έχει αποκτήσει μία αξιόπιστη αναπτυξιακή τράπεζα, που μπορεί να οδηγήσει τους πελάτες της, είτε ατομικά, είτε ως επιχειρήσεις, στο αύριο με σταθερότητα, ανάπτυξη, περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Βρείτε την ProCredit Bank στα Social Media

Facebook @procreditbankgreece

Instagram ProCredit Bank Greece

Linkedin ProCredit Bank Greece

YouTube ProCredit Bank Greece

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button