Πολιτική

Το τελευταίο «χαρτί» πριν τις εκλογές: Τα μηνύματα των αρχηγών στις κεντρικές τους ομιλίες

>

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός «θα περιγράψει την Ελλάδα του 2027: μια Ελλάδα ισχυρή, σύγχρονη, εξωστρεφή και αυτοδύναμη» σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ.

Από τη Νάουσα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι, σταθερότητα ή χάος», ενώ από την Καστοριά εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι: «από τη μία υπάρχει μία ξεκάθαρη πρόταση, για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα, και από την άλλη ο απόλυτος, πολιτικός αχταρμάς».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει από την Πάτρα την τελική ομιλία του, ενώ σήμερα Πέμπτη, στις 20:00, κορυφώνεται η «πορεία προς τον λαό» με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις εκλογές με συγκρότηση κυβέρνησης μακράς πνοής, επισήμανε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «συμπτώματα πανικού», ενώ υπογράμμισε ότι το αίτημα για αλλαγή το έκανε επίκαιρο, η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, -όπως τη χαρακτήρισε.

«Να βάλουμε τέλος στην αλαζονεία Μητσοτάκη, και τον λαϊκισμό του Τσίπρα», είπε από το Θησείο ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι έχει εντολή για αυτόνομη πορεία, ενώ σήμερα στις 20:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε το μήνυμα «ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός» από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα, η τελευταία προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα θα δοθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 20:30 στην Πλ. Κοραή στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη, σήμερα, στις 19.30, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι μπορεί να δώσει «στον Έλληνα συνταξιούχο 3.000 ευρώ σύνταξη», ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορώ να συνεργαστώ με αναξιόπιστους ανθρώπους».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, θα μιλήσει στις 21:00 στη Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, το δίλημμα των εκλογών

«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;» είναι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στις εκλογές του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Απευθύνθηκε στους συνταξιούχους και ιδίως όσους αδικούνται λόγω της προσωπικής διαφοράς και έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Την επόμενη φορά που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι νοιάζονται δήθεν για τους συνταξιούχους, στείλτε τους παρακαλώ τον λογαριασμό στην κάλπη. Γιατί οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ότι ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις τους, σας επέβαλαν η προσωπική διαφορά και πέταξαν το μπαλάκι της ευθύνης για να διορθωθεί αυτό στην επόμενη κυβέρνηση».

Δεσμεύτηκε πως «όσο υπάρχει η προσωπική διαφορά, ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν στήριξη από αυτή την κυβέρνηση έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά».

«Μετά την κυβέρνηση ηττημένων, και την κυβέρνηση ανοχής, οι αντίπαλοί μας ξεφούρνισαν και την κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

«Προσέξτε την αλληλουχία του τι έχουν πει οι αντίπαλοί μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων. Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ανοχής. Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο “λαγό από το καπέλο”, κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες, λέει, για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» -kinder έκπληξη- τον οποίο θα «βγάλει από το καπέλο», τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον πει μετά τις εκλογές. Κάπου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος λέει, “είμαι και εγώ εδώ για να πάρω τα ευρώ σας να τα κάνω “Δήμητρες'”. Τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Σας είδαμε, σας δοκιμάσαμε, σας ξέρουμε. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο δεύτερη φορά στη συμφορά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν νιώθει και δεν νοιάζεται για την κοινωνία»

«Ήρθε η ώρα της αλλαγής», με την φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η Κρήτη υπογράφει το συμβόλαιο της αλλαγής. Αυτή την Κυριακή μετά από 30 χρόνια η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Από όλη την Ελλάδα μια φράση ακούω: Ως εδώ! Ως εδώ με την αλαζονεία, με την αισχροκέρδεια, την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία».

Θυμίζοντας τους στίχους από το τραγούδι του Γαργανουράκη είπε «αυτά τα λόγια τα χαμένα ήλθε η ώρα να χρεώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη. Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μόλις είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών και εγώ ότι θα κάνουμε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε χθες, έκλαιγε, ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή. Τι φοβάται, γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων.

Ανδρουλάκης: «Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε»

«Για μήνυμα της νίκης», μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Θησείο: «Σήμερα λοιπόν η Αθήνα τους στέλνει καθαρό μήνυμα: Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο», ανέφερε μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Από την αρχή της ομιλίας του, ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε ότι «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξής μας, ότι θα την λεηλατήσουν».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ποτέ δεν ήθελαν συνεργασία μαζί μας. Στόχος ήταν πάντα να λεηλατήσουν και εν τελεί να εξαφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη. Αυτό έκαναν το ’89 αυτό επεδίωξαν και τώρα. Ε λοιπόν, θα αποτύχουν ξανά. Αυτός ο νόθος δικομματισμός της διαφθοράς, θα αποτύχει και πάλι. Την Κυριακή το βράδυ η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό παράδειγμα, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απορρίπτοντας τις υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη και του Α. Τσίπρα: «Κανείς από τους δύο δεν σέβεται τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη το κράτος δικαίου», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε: «Είμαστε στην απέναντι όχθη γιατί είμαστε η δημοκρατική παράταξη των αρχών, των αξιών, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών. Αυτά δεν μπαίνουν σε παζάρια εξουσίας κύριοι. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για την Ελλάδα του μέλλοντος. Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών».

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button