Κόσμος

Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα δεν θα επιβάλει περιορισμούς στις αναλήψεις από πιστωτικές κάρτες

>

Η τουρκική Κεντρική Τράπεζα δεν θα επιβάλει περιορισμούς στις τράπεζες για ανάληψη μετρητών από πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την επιστολή της ρυθμιστικής αρχής που εστάλη στις τράπεζες, αναφέρει το Report επικαλούμενο το Anadolu Agency.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε θεωρούμε σκόπιμο να εξαιρέσουμε από τους περιορισμούς τις αναλήψεις μετρητών από μεμονωμένες πιστωτικές κάρτες», αναφέρεται στην επιστολή.

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις 18 Μαΐου ότι οι τράπεζες της χώρας απαγόρευσαν πλήρως τις αναλήψεις μετρητών από πιστωτικές κάρτες, καθώς η ζήτηση για προκαταβολικές αναλήψεις μετρητών αυξήθηκε κατά 1,36%.

Το κανάλι NTV διευκρίνισε, επικαλούμενο τη λίστα αλληλογραφίας της ρυθμιστικής αρχής, ότι επιβάλλονται περιορισμοί σε όσους αποσύρουν περισσότερες από 15.000 λίρες (περίπου 750 δολάρια) από τον λογαριασμό τους.

Σημειώθηκε ότι πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθη στις 14 Μαΐου, αυτή η μέθοδος απόκτησης μετρητών ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στον τοπικό πληθυσμό.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατά σχεδόν 8 δισ. δολάρια, στο επίπεδο των 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εθνικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button