Voucher για laptop: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 1.600 ευρώ – Βήμα βήμα η διαδικασία

Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β’» (κλικ εδώ) είναι σε εφαρμογή και οι δικαιούχοι των vouchers αξίας 630 ευρώ – 1.600 ευρώ, μπορούν να προχωρήσουν στην αγορά laptop, tablet και άλλων συστημάτων για την επιχείρηση τους.
Με τα Vouchers οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν ψηφιακές υπηρεσίες και λογισμικά όπως εφαρμογές διαχείρισης προσωπικού, πωλήσεων, υποστήριξης πελατών καθώς και εξοπλισμό όπως:
- Tablets
- laptops
- σταθερούς υπολογιστές
- συστήματα τηλεδιασκέψεων
Βήμα – Βήμα η διαδικασία
- Επιλογή προϊόντων – υπηρεσιών και προμηθευτών: Οι δικαιούχοι πρέπει πρώτα να αποφασίσουν τον εξοπλισμό που θα αγοράσουν και τον προμηθευτή τους.
- Λήψη των επιταγών (vouchers): Έπειτα, εκδίδονται τα κουπόνια που αντιστοιχούν στο ποσό επιδότησης.
- Παραγγελία προϊόντων – υπηρεσιών – Δέσμευση vouchers: Ο προμηθευτής προχωρά στην καταγραφή και δέσμευση των vouchers για τις συγκεκριμένες παραγγελίες.
- Εξόφληση προϊόντος – εξαργύρωση vouchers: Ο αγοραστής καταβάλλει την ιδιωτική συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από το voucher.
Προθεσμίες
Οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν αγορές σύμφωνα με τις ακόλουθες προθεσμίες:
-
Έκδοση και δέσμευση επιταγών από προμηθευτές: Τρίτη 8 Απριλίου 2025 έως το Σάββατο 3 Μαΐου 2025
-
Εξαργύρωση επιταγών (υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος): Έως το Σάββατο 17 Μαΐου 2025
-
Ως ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers: Σάββατο 31 Μαΐου 2025
- Oλοκλήρωση του Προγράμματος: Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025
Τέσσερις κλίμακες ενίσχυσης
Στο πλαίσιο του Προγράμματος δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης επιταγών (vouchers), βάσει της κατηγορίας κάθε επιχείρησης, ως ακολούθως:
Επισημαίνεται ότι το ύψος της ενίσχυσης /ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί:
- την ονομαστική αξία των επιταγών, όπως αποτυπώνεται στη στήλη (Β) και,
- το 80% του πραγματικού κόστους των προμηθευόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως θα αποτυπώνεται στα παραστατικά των αντίστοιχων συναλλαγών για τις κατηγορίες #1 και #2.
- το 90% του πραγματικού κόστους των προμηθευόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως θα αποτυπώνεται στα παραστατικά των αντίστοιχων συναλλαγών για τις κατηγορίες #3 και #4.