Κόσμος

Washington Post: Πώς εξουδετέρωσε η Χαμάς το «Σιδερένιο Τείχος» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Μέλη της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, πέρασαν τον φράχτη σκορπώντας τον θάνατο σε εκατοντάδες πολίτες. Το βίντεο της Washington Post δείχνει πώς η τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύτηκε τα τρωτά σημεία του «Σιδερένιου Τείχους» για να πραγματοποιήσει την πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

Το βίντεο περιγράφει πώς εξουδετέρωσαν τις κάμερες μεγάλης εμβέλειας, τους εξελιγμένους αισθητήρες και τα όπλα τηλεχειρισμού για να παραβιάσουν τον φράχτη υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μια αναβάθμιση υψηλής τεχνολογίας στο φράγμα που περιβάλλει εδώ και καιρό τη Λωρίδα της Γάζας θα προστατεύσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών από την απειλή βίας.

Η αναβάθμιση κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την Washington Post, μετά από ενδελεχή εξέταση του βίντεο διαπιστώθηκαν 14 παραβιάσεις του φράχτη σε διαφορετικά σημεία. Συγκρίνοντας τα πλάνα με χάρτες, δορυφορικές εικόνες και άλλα δεδομένα, οι δημοσιογράφοι εντόπισαν πού σημειώθηκαν οι εισβολές. Το Ισραήλ είπε ότι υπήρχαν περίπου 30 παραβιάσεις συνολικά.

Εκπαιδευτικά βίντεο που έδειχναν μαχητές να επιτίθενται σε μακέτες ισραηλινών εγκαταστάσεων είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήνες νωρίτερα και ήταν ορατά σε όλους. Επίσης, κατέδειξαν ότι εκπαιδεύονταν επί μήνες στις τακτικές που χρησιμοποίησαν για να παραβιάσουν τον φράχτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ισραήλ εκτίμησαν λανθασμένα τις προθέσεις της Χαμάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button