Ελλάδα

Xανιά: Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες – Δικογραφία για 59 άτομα

>

Τα συγκεκριμένα άτομα παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Εξιχνιάστηκε στα Χανιά εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πενήντα εννέα ατόμων κατηγορούμενων για σαράντα έξι υποθέσεις απάτης.

Η δικογραφία αφορά σε πενήντα ‘Ελληνες, εκ των οποίων 13 γυναίκες και εννέα αλλοδαπούς εκ των οποίων η μία γυναίκα. Όλοι τους κατηγορούμενοι, για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, μετά από πολύμηνη έρευνα, οδηγήθηκαν στο γεγονός ότι ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτικούς ρόλους. Οι εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασίζονταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 03.01.2022 έως και 26.04.2023 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Επίσης, συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά πραγματοποίησαν έλεγχο στους αλλοδαπούς κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 20 γραμμάρια κάνναβης.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button