Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Έβδομη εβδομάδα κινητοποιήσεων

Την έβδομη εβδομάδα διαδηλώσεων και καταλήψεων διανύουν οι φοιτητές και φοιτήτριες, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ για ακόμη μια Πέμπτη (22/2) αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο σε αρκετές πόλεις της χώρας. 

Ειδικότερα, στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια και την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, αλλά και η ΠΟΣΔΕΠ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Η Σύνοδος Πρυτάνεων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανακοίνωση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εξέδωσε και η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία όπως επισημαίνει «συνεχίζει να υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και θεωρεί ότι οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή πρέπει να γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον που υπαγορεύεται από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

«Η Σύνοδος δηλώνει σθεναρά ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να εκφράζει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και υπενθυμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης και του ανθρώπινου δυναμικού» τονίζεται.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button