Οικονομία

UBS: Ξεπέρασε τις προσδοκίες – Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

Τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου ξεπέρασε η UBS, αν και με μικρή διαφορά, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ξαναρχίσει επαναγορές μετοχών αξίας έως και 1 δισ. δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο τραπεζικός «γίγαντας» της Ελβετίας σημείωσε καθαρή ζημία ύψους 279 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, τη δεύτερη συνεχόμενη ζημιά του λόγω του κόστους ενσωμάτωσης της ανταγωνιστικής Credit Suisse. Ωστόσο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG περίμεναν μια ευρύτερη καθαρή ζημιά ύψους 372 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με τις εξαγορές μετοχών, η UBS σχεδιάζει να προτείνει μέρισμα 0,70 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένο κατά 27% από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με το CNBC, το τρίτο τρίμηνο, η UBS είχε καταγράψει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη καθαρή ζημία της τάξης των 785 εκατ. δολαρίων, η οποία συνυπολογίστηκε σε 2 δισ. δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της Credit Suisse.

Μετά από αυτήν την έκθεση τρίτου τριμήνου, η αγορά επέλεξε να επικεντρωθεί στα ισχυρά υποκείμενα λειτουργικά κέρδη προ φόρων της τράπεζας, τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες. Για το τέταρτο τρίμηνο, αυτό ανήλθε στα 592 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα από την εκτίμηση του ομίλου για 762 εκατ. ευρώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button