Πολιτική

Νέος «μήνας του μέλιτος» Κασσελάκη με Πολάκη – Τι λένε οι κρητικές οργανώσεις

Νέο μήνα πολιτικού μέλιτος διάγουν Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης, τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από τις αγκαλιές, τα φιλιά και τις αμοιβαίες αβρότητες κατά τη χθεσινή (04/04) παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα Χανιά, όπως αυτό προκύπτει κι από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του CNN Greece.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Διαφάνειας ακολούθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ουκ ολίγες δραστηριότητές του στον τόπο καταγωγής του, από την επίσκεψή του στα γραφεία της Νομαρχιακής και την περιοδεία στην αγορά της πόλης ως το Μουσείο Τυπογραφίας στη Σούδα το οποίο εντυπωσίασε τον κ. Κασσελάκη.

«Δίπλα σου η Κρήτη όσο έχεις τον Πολάκη»

Αρκετοί πολίτες, εξάλλου, διαμήνυσαν στον κ. Κασσελάκη με νόημα πως όσο έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη θα έχει δίπλα του και την Κρήτη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει υπερήφανος όταν του λένε πως έχει ψυχή Πολάκη λόγω της τιμιότητας του βουλευτή του.

Δεν έλειψε, πάντως, η γκρίνια στις κρητικές οργανώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πάμπολλες αλλαγές στο πρόγραμμα περιοδείας του προέδρου, οι οποίες δυσκολεύουν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να το παρακολουθήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό τι συνέβη με τις αλλαγές στο σημερινό πρόγραμμα στο Ρέθυμνο το οποίο άλλαξε για να μεταβεί ο κ. Κασσελάκης στη Γαύδο και στη συνέχεια στα Σφακιά με φουσκωτό μαζί με τον Βαγγέλη Αποστολάκη.

Με βάση τουλάχιστον τα χθεσινοβραδινά δεδομένα, στις 9.30 θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην πόλη και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ενδεχομένως και με τον δήμαρχο, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη Γαύδο από την οποία θα επιστρέψει για να καταλήξει το βράδυ στο χωριό του, τον Σκινέ Χανίων, όπου παραθέτει οικογενειακό τραπέζι.

Πότε παρουσιάζονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, προγραμματίζουν, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών να πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου και την επομένη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναχωρήσει για διήμερη περιοδεία στην Κύπρο.

Πώς σχολιάζουν την ποινική δίωξη των «Σπαρτιατών»

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως η ποινική δίωξη για τους βουλευτές των Σπαρτιατών αποδεικνύει την ανεπάρκεια της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζουν πως η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς θέλει επαρκείς νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά και δημοκρατικές πολιτικές πρωτοβουλίες κι αξιοπιστία της πολιτικής.

«Το 2023 είχαμε καταθέσει δική μας τροπολογία και τις ανησυχίες μας σχετικά με το αν η κυβερνητική πρωτοβουλία είχε την επάρκεια να αποκλείσει στελέχη της Χρυσής Αυγής και πρόσωπα που ασκούν καθοδήγηση, δηλαδή “κρυπτόμενους επικεφαλής” των κομμάτων. Η άσκηση ποινικής δίωξης αποδεικνύει ότι οι ρυθμίσεις της ΝΔ δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να αποκλείσει τη διαμόρφωση ενός τέτοιου ψηφοδελτίου. Κι έχουμε κάνει αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν είχε αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης εγκληματίας Κασιδιάρης. Οφείλουμε κι εκ του αποτελέσματος να κάνουμε κριτική στις περιορισμένης εμβέλειας ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει και νομοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρουν επί του θέματος κομματικές πηγές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button