Πολιτική

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου: Τα μηνύματα, το «χριστιανόμετρο» και ο κλάδος ελαίας

Με την σημερινή κοινή εμφάνισή τους στο Δήλεσι Βοιωτίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλαν μηνύματα προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και όσους «καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη» ενώ προσπάθησαν να ανακόψουν την ένταση που είχε δημιουργηθεί μετά το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Να στήσουμε ένα ανάχωμα σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την χριστιανική πίστη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με την Εκκλησία ήταν και παραμένει στενή.

«Λες και κάποιοι είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα που διχάζουν τους Έλληνες» συνέχισε προσθέτοντας «ειδικά σε μια συγκυρία που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά δεν είμαστε εχθροί».

Πιο συγκεκριμένος έγινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όταν κατονόμασε τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός κόμματος», ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν υπάρχει «χριστιανόμετρο».

«Σεβόμαστε τις απόψεις όλων των ανθρώπων αλλά κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Έχουμε σταθερές γραμμές μας το Ευαγγέλιο και τον λόγο του Θεού» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορώ να πάω πίσω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», υπογράμμισε.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος – Η πατρίδα έχει ανάγκη τη συνεργασία

Με την υψηλού συμβολισμού παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου και την κοινή εμφάνισή του με τον πρωθυπουργό που έγινε στη σκιά των δηλώσεων Βελόπουλου, δείχνει να κλείνει ένα μέτωπο και οι δύο πλευρές να αφήνουν πίσω τους την ένταση.

Για τον πρωθυπουργό, ήταν μια κίνηση που είχε ως στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όσους ψηφοφόρους υπακούουν στα κελεύσματα μικρών δεξιών κομμάτων τα οποία πατούν πάνω στις εντάσεις Εκκλησίας και Κράτους ενώ θα χρησιμεύσει και στην φαρέτρα των γαλάζιων υπουργών οι οποίοι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να περιοδεύουν στην περιφέρεια με στόχο να μειώσουν τις διαρροές προς τα δεξιά.

Σύγχυση στην Ελληνική Λύση

Απαντώντας ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως «η δήλωση του Aρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ωστόσο, από την τοποθέτηση αυτή διαφοροποιήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, K. Χήτας, που κατηγόρησε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Bελόπουλος: «Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται από τον Μητσοτάκη»

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, εξήρε την στάση του κ. Ιερώνυμου «να κλείσει το θέμα» και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κ. Βελόπουλο κατηγορώντας τον ότι «χαϊδεύει» όσους προβαίνουν σε προπηλακισμούς και προκαλούν επεισόδια.

«Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο Διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο μακαριστός Χριστόδουλος. Το κάνει στις υπηρεσίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικά αναλαμβάνει κι έναν άλλο ρόλο. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουμε εμείς και μας λυπεί πάρα πολύ. Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, θα πρέπει να στέκεται και στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο αρχιεπίσκοπος» είπε ο κ. Χήτας.

Χήτας για δηλώσεις Ιερώνυμου: «Είστε εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ» – Τι του απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

Επίθεση χωρίς αναστολές στην Ελληνική Λύση

Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη στον Σκάι, περιγράφοντας αυτό το οποίο λένε γαλάζια στελέχη εδώ και εβδομάδες για κόμματα όπως η Νίκη και η Ελληνική Λύση. Ότι δηλαδή, «υποκρίνονται πως κρατούν κάποιο «χριστιανόμετρο» το οποίο μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός» ή πως είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους.

Η πεποίθηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως πρόκειται για ακραίες δυνάμεις και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να επιτεθεί κατά μέτωπον σε αυτές ενόψει των ευρωεκλογών, το ποτήρι εξάλλου ξεχείλισε στην Κυβέρνηση μετά από την παραίνεσή του Κυριάκου Βελόπουλου προς γαλάζιους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να αποφύγουν να παρευρεθούν στην εκκλησία το Πάσχα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button