Οικονομία

ΒΙΑΝΕΞ: Πιστοποίηση από την TÜV HELLAS για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση έλαβε η ΒΙΑΝΕΞ, η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία την Ελλάδα, καθώς το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα, το οποίο θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η ΒΙΑΝΕΞ αναδεικνύεται μάλιστα για άλλη μια φορά πρωτοπόρος στον φαρμακευτικό κλάδο, αφού αποτελεί την πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που πιστοποιείται για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασία της με τη ΒΙΑΝΕΞ, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε την εταιρεία σύμφωνα με το πρότυπο ΙSO 9001:2015, που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας. Η επαναπιστοποίηση αφορά στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας σε Βαρυμπόμπη και Γέρακα Αττικής, καθώς και στο σύνολο των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Μεταμόρφωση, Παλλήνη και Πάτρα, ενώ εκτείνεται σε μια σειρά από πεδία που είναι σημαντικά για τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι σχετικές επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις και στο εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ στη Μεταμόρφωση Αττικής, στα δύο εργοστάσια στην Παλλήνη Αττικής, καθώς και στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου, στον Άγιο Στέφανο Πάτρας. Το πεδίο εφαρμογής της πιστοποίησης είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η παραγωγή και η συσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση, καθώς και συμπληρωμάτων διατροφής.

Παράλληλα, το πεδίο πιστοποίησης επεκτείνεται στη Διαχείριση Ποιότητας, όσον αφορά την επιχειρησιακή ανάπτυξη, το marketing, την επιστημονική και ιατρική ενημέρωση, τη φαρμακοεπαγρύπνηση και υλικοεπαγρύπνηση καθώς και τις πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση, ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής και τροφίμων ειδικής διατροφής, όπως και την υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων εσωτερικής λειτουργίας, αλλά και την αποθήκευση και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων.

Επιπλέον, ο Φορέας ολοκλήρωσε την επιθεώρηση και την πιστοποίηση του κέντρου διανομής της ΒΙΑΝΕΞ σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13485:2016, που αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, έχοντας πεδίο εφαρμογής την εμπορία και διανομή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συγκεκριμένα επούλωσης τραύματος, οφθαλμικών γαλακτωμάτων, μηχανικών πενών χορήγησης φαρμάκου, μη στείρων επιθεμάτων και συστήματος εμβολιασμού.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επαναπιστοποίησε παράλληλα τη ΒΙΑΝΕΞ στο ίδιο πεδίο και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 1348/04 του Υπουργείου Υγείας, βεβαιώνοντας ότι το σύστημα Αρχών και Κατευθυντήριων Γραμμών Ορθής Πρακτικής Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων της εταιρείας είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥ8δ/ΓΠ οικ 1348, ΦΕΚ 32β.

Η πιστοποίηση της ΒΙΑΝΕΞ από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε μια σειρά κομβικών για τη λειτουργία της πεδίων για συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί την απτή επιβεβαίωση της κορυφαίας παραγόμενης ποιότητας, αλλά και μια τιμή στην πολυετή σχέση με την ποιότητα που ξεκίνησε από το 1994, όταν η ΒΙΑΝΕΞ πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά ISO 9001. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΒΙΑΝΕΞ ήταν η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που επιθεωρήθηκε και πιστοποιήθηκε με βάση το συγκεκριμένο πρότυπο, ενώ συγκαταλέγεται στις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που για περισσότερα από 30 χρόνια διατηρεί τα πιστοποιητικά της και συνεχίζει να επιθεωρείται σταθερά με επιτυχία.

Η κ. Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη μακροχρόνια, συνεχή συνεργασία μας με την ΒΙΑΝΕΞ. Ειδικά σε μια χρονιά ορόσημο, κατά την οποία ο κορυφαίος ελληνικός φαρμακευτικός όμιλος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώνουμε την άψογη λειτουργία του και την πλήρη συμμόρφωσή του σε μια σειρά από εξαιρετικά απαιτητικά πρότυπα. Και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να το πράττει με επιτυχία και στον επόμενο αιώνα λειτουργίας του».

Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε: «Φέτος, που συμπληρώνουμε 100 χρόνια ιστορίας, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε την επικύρωση της ποιότητας που αναπτύσσεται, παράγεται και διανέμεται από τη ΒΙΑΝΕΞ. Γιατί, ακριβώς όπως ο στόχος ήταν η κορυφαία ποιότητα σε κάθε λειτουργία της εταιρείας από την πρώτη ημέρα, έτσι και σήμερα, έναν αιώνα μετά, ο πυρήνας των δραστηριοτήτων μας εξακολουθεί να είναι η αξία προς τον άνθρωπο και την κοινωνία, που επιτυγχάνεται μόνο με τη συνεχή προσπάθεια και εξέλιξη. Το ότι η ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί την πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πιστοποιείται για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με ISO 9001 μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους αλλά και ακόμα περισσότερο πιστούς προς το όραμά μας. Είναι χαρά μας να έχουμε σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια την TÜV HELLAS (TÜV NORD), η οποία, μέσω των πιστοποιήσεών της, οδηγεί όλα τα τμήματα του Ομίλου μας να εξελίσσονται και να ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη ψηλότερα, κάθε φορά με ακόμα περισσότερη πίστη και δύναμη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button