Κόσμος

Μπάιντεν για τις απειλές του Ιράν: «Θα κάνουμε το παν για να προστατεύσουμε το Ισραήλ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως η υποστήριξή του στο Ισραήλ είναι «αλύγιστη» μετά τις απειλές του Ιράν πως θα προχωρήσει σε αντίποινα για το πολύνεκρο πλήγμα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας.

Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα.

«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό (του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου, η δέσμευσή μας υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ μπροστά στις απειλές αυτές του Ιράν και των συμμάχων του, είναι αλύγιστη», συνέχισε.

«Επαναλαμβάνω: αλύγιστη. Θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Έκανε τα σχόλια αυτά παρά την ένταση στη διμερή σχέση του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, που αποκάλυψε η δήλωσή του πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εφαρμόζει «λάθος» πολιτική στη Λωρίδα της Γάζας.

Ιράν: Το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» για την επίθεση στη Δαμασκό

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάς Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε νωρίτερα χθες πως το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» για την επίθεση της 1ης Απριλίου στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Η Τεχεράνη είχε ήδη διαμηνύσει πως θα ανταποδώσει τον πολύνεκρο βομβαρδισμό αυτό, που ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση στην περιφέρεια, όπου η κατάσταση ήταν ήδη εξαιρετικά οξυμένη εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι Αμερικανοί διαβεβαίωσαν πως δεν είχαν «καμία σχέση» με την επίθεση στη Δαμασκό.

Το ίδιο μήνυμα, της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ μπροστά στις απειλές του Ιράν, επέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button