Πολιτική

Επιστρέφει στις περιοδείες ο Μητσοτάκης – Τι λέει το Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις

Ικανοποίηση επικρατεί στην Κυβέρνηση καθως στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis καταγράφεται ανάκαμψη για τα γαλάζια ποσοστά, μετά από σειρά ζητημάτων που δοκίμασαν την Κυβέρνηση. Σε mode περιοδειών επιστρέφει ο Πρωθυπουργός μετά τις Βρυξέλλες και αναχωρεί για τη Μυτιλήνη ώστε να μεταφέρει στους πολίτες το μήνυμα της ευρωκάλπης.

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα έχει συνάντηση με πολίτες αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας

Ο Πρωθυπουργός στις συζητήσεις του με τους πολίτες του νησιού θα τους καλέσει να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το έργο της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά στην ακριτική Ελλάδα και αναμένεται να δεσμευτεί για δυναμική συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, για αυτό το λόγο θα πει στους πολίτες πως αντί για μήνυμα δυσφορίας θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες όπου αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά το μέγεθος των κρίσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, από τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, μέχρι την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τον ακατάσχετο πληθωρισμό και απειλές για νέο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως επόμενη ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και γι’ αυτό η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή την επόμενη των εκλογών.

Στοιχήματα

Κρίσιμα στοιχήματα για την Νέα Δημοκρατία την επομένη των ευρωεκλογών είναι η χρηματοδότηση της αμυντικής πολιτικής αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο γεγονός ότι οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για λόγους αναψυχής με διευκόλυνση βίζας.

Μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας και μια απτή απόδειξη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να έχει τελικά μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος και των δύο λαών καθώς η συγκεκριμένη συμφωνία “έκλεισε” κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Διάλογος με την Τουρκία

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο με την Τουρκία, παρά τις τουρκικές εξάρσεις επιθετικότητας. «Η Ελλάδα ασκεί κυρίαρχα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» απαντά στις όποιες προκλήσεις η Αθήνα και επιμένει στην προσπάθεια για ήρεμα νερά στο Αιγαίο ανακοινώνοντας πως θα πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα.

Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής αποστολής ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Ικανοποίηση για τις δημοσκοπήσεις

Διαφορά 16,9 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ που ανεβαίνει στο 32,3% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενόψει των ευρωεκλογών.
Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση συγκεντρώνει πλέον 32,3%.

Φαίνεται ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται την μεγάλη εικόνα, σχολιάζουν από την Κυβέρνηση και παρά τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους που παραμένουν μπορούν να δουν ότι υπάρχει μετρήσιμο έργο.

Η Κυβέρνηση μπορεί να αποφεύγει με κάθε τρόπο να ορίσει πήχη για τις ευρωεκλογές και να δηλώνει πως πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο πήχης είναι το ποσοστό των περασμένων ευρωεκλογών, δηλαδή το 33,12%.

Στη σκιά της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, την περασμένη Δευτέρα ήδη φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει «μαθήματα» στους υποψήφιους ευρωβουλευτές ώστε να μην την «πατήσουν» όπως έγινε με την περίπτωση Παπανώτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη περάσει από τα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο και έχουν πάρει συμβουλές για τις τοποθετήσεις τους και απαντήσεις σε για ερωτήσεις «παγίδες» από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, αλλά και από τους επικοινωνιολόγους Θωμά Βαρβιτσιώτη και Έρικ Παρκς μεταξύ άλλων.

Κρίσιμο ρόλο στο training των υποψήφιων ευρωβουλευτών έχει η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button