Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστος «Χ» η εκλογή συνέδρων – Το συνέδριο της Θεσσαλίας

Άγνωστο παραμένει το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για τους συνέδρους στο ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες ακριβώς πριν την έναρξη του τέταρτου συνεδρίου, στις 23 Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Τετάρτης δεν ελήφθη απόφαση, η οποία όμως πρέπει να ληφθεί άμεσα γιατί ο χρόνος πιέζει στην επόμενη συνεδρίασή της.

Παραμένει, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο την τελική απόφαση να λάβει η Πολιτική Γραμματεία.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, το συνέδριο της Θεσσαλίας στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή πολλών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι εκπροσώπων επιστημονικών φορέων, πέραν βεβαίως από τον Στέφανο Κασσελάκη, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Οι θεματικές συζητήσεις θα διεξάγονται παραλλήλως στο χώρο του αμφιθεάτρου και του φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ σε κάθε θεματική θα ακολουθεί διάλογος με τους συμμετέχοντες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανοίξει και θα κλείσει το συνέδριο στο οποίο θα μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της, Θεοδώρα Τζάκρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Παππάς, καθώς και οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιάννης Σαρακιώτης, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Χάρης Μαμουλάκης, Ράνια Θρασκιά, Μίλτος Ζαμπάρας, Ανδρέας Παπαναγιωτόπουλος, Καλλιόπη Βέττα και η ευρωβουλεύτρια Έλενα Κουντουρά.

Θα μιλήσουν, επίσης, ανάμεσα σε άλλους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης κι ο νυν, Θανάσης Μαμάκος, κι ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, Κώστας Γενιδούνιας.

Οι θεματικές θα είναι οι ακόλουθες:

  • Επάρκεια κι ανθεκτικότητα. Μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την καταστροφή.
  • Δημόσια Παιδεία. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως κύτταρο ανάπτυξης και καινοτομίας.
  • Δίκτυα- Υποδομές.
  • Δημόσια Υγεία και Μονάδες Υγείας σε εποχές κρίσης.
  • Σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις της πρωτογενούς παραγωγής. Τα άμεσα μέτρα επιβίωσης.
  • Τουρισμός και περιβάλλον στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας.
  • Νέο μοντέλο συνεργατισμού– Νέο παραγωγικό μοντέλο γεωργίας.
  • Ψηφιακή νέα οικονομία/ κοινωνική οικονομία.

Στο μεταξύ, πληροφορούμαστε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στην οποία ναι μεν θα συμπεριλαμβάνεται η παρένθετη μητρότητα, ωστόσο με αυστηρότερους όρους από αυτούς που αναφέρονταν στην αρχική πρόταση νόμου που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτή η τροπολογία, μάλιστα, φέρεται να βρίσκει σύμφωνους κι εκείνους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει δημοσίως και ιδιωτικώς τις αντιρρήσεις τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Αθηνά Λινού, με την προσδοκία να υπερψηφίσουν τελικώς το νομοσχέδιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button